• Poziția lui Trump contrastează cu cea a altor lideri republicani, inclusiv guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.
  • Trump a subliniat că, deși susține legalizarea, ar trebui stabilite reguli care să interzică utilizarea marijuanei în spațiile publice.
  • Trump a declarat: „Cineva nu ar trebui să fie un criminal în Florida, când acest lucru este legal în atât de multe alte state”.

Donald Trump a semnalat că va vota în favoarea legalizării Marijuanei pentru uz personal în statul său natal, Florida, înainte de scrutinul pe această temă din noiembrie, scrie BBC.

Candidatul republican la președinție a scris pe platforma sa că este foarte probabil ca alegătorii să aprobe măsura „indiferent dacă oamenilor le place sau nu” și, prin urmare, „ar trebui să fie făcută corect”.

Poziția fostului Președinte al SUA îl pune în dezacord cu alte personalități republicane de rang înalt, inclusiv cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care a susținut că legalizarea consumului de canabis în scop recreativ ar fi „dăunătoare pentru calitatea vieții”.

Recomandări

SUNĂ LA PAȘAPOARTE
CUM ÎȚI ALEGI CARIERA?
GAME OF DRONES
CIREAȘA DE PE TORTURĂ
DE CE VREI SĂ FII SINGLE?
EXPRESII DE COMPANIE

Marijuana medicinală a devenit legală în Florida în 2016. Canabisul pentru uz personal și medical este legal în 24 de state americane, potrivit Pew Research Centre. Alte 14 state au legalizat marijuana medicală.

Trump a declarat: „Cineva nu ar trebui să fie un criminal în Florida, când acest lucru este legal în atât de multe alte state. Nu trebuie să distrugem vieți și să risipim banii contribuabililor arestând adulți care au asupra lor cantități personale”.

Propunerea este unul dintre numeroasele amendamente asupra cărora locuitorii din Florida vor vota în noiembrie, în același timp cu alegerea noului Președinte al SUA. Trump candidează împotriva vicepreședintelui în exercițiu și candidatului Partidului Democrat, Kamala Harris.

În ceea ce privește legalizarea marijuanei pentru uz personal, Trump a declarat că ar trebui să existe reguli care să „interzică utilizarea acesteia în spațiile publice, astfel încât să nu simțim miros de marijuana peste tot pe unde mergem, așa cum se întâmplă în multe dintre orașele conduse de democrați”.

Marijuana a fost legalizată în Illinois în 2020, iar între ianuarie și iulie anul acesta, vânzările de canabis au ajuns la peste 1 miliard de dolari, conform statisticilor guvernului statului. În California, unde consumul personal a fost legalizat în 2016, vânzările de marijuana au atins 4,4 miliarde de dolari anul trecut.

Trump a provocat deja o anumită confuzie cu privire la un alt amendament care se va afla pe buletinul de vot din Florida în noiembrie. Vineri, el a declarat că va vota împotriva unei măsuri din Florida care ar proteja dreptul la avort, după ce s-a confruntat cu reacții negative din partea susținătorilor conservatori.

Avortul este interzis în Florida după șase săptămâni de sarcină – amendamentul propune extinderea acestei interdicții la 24 de săptămâni. Trump a semnalat inițial sprijin pentru propunere.

Campania sa a susținut ulterior că nu a spus cum va vota în cadrul scrutinului, ci doar că a considerat că perioada de șase săptămâni este „prea scurtă”. În ziua următoare, Trump, a cărui proprietate Mar-a-Lago se află în Palm Beach, Florida, a declarat că va vota „nu”.

Citește și