• Trump a fost împușcat la mitingul din Pennsylvania de săptămâna trecută
  • Trump l-a ales pe J.D. Vance ca Vicepreședinte, la Convenția Națională Republicană
  • Democrații îi cer lui Biden să se retragă din cursa prezidențială

Fostul Președinte Donald Trump va ține sâmbătă primul său miting de campanie alături de Sentorul  de Ohio, J.D. Vance, pe care l-a numit Vicepreședinte la Convenția Națională Republicană. Totodată este primul miting după tentativa de asasinat, scrie New York Times.

Mitingul va avea loc în Grand Rapids, Michigan și are loc în timp ce democrații îi cer lui Biden să se retragă din cursa prezidențială.

Măsuri de securitate sporite

Mitingul va avea loc la Van Andel Arena, care poate găzdui peste 12.000 de participanți. Alegerea unei locații închise este o reacție la preocupările de securitate, în urma tentativei de asasinat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Se așteaptă măsuri de securitate sporite la eveniment. Serviciul Secret este implicat în gestionarea acestor protocoale de securitate, deși detaliile specifice nu au fost dezvăluite.

Trump e decis să câștige alegerile

Acest miting este crucial, deoarece Michigan este un stat cheie pentru alegeri. Trump a câștigat Michigan în 2016, dar l-a pierdut în fața lui Joe Biden în 2020.  

Peste 25 de milioane de oameni au urmărit joi seară discursul lui Trump de la Convenția Națională Republicană, un monolog de o oră și jumătate în care Trump a făcut apel unitate națională și a mulțumit pentru sprijinul oamenilor după tentativa de asasinat. Trump a promis că va opri toate conflictele din lume, că va readuce visul american și va fi „Președintele tuturor”.

Citește și