• Trump se confruntă cu un control sporit din partea sindicaliștilor, după ce a exprimat sprijinul pentru concedierea lucrătorilor care fac grevă.
  • Sindicatul United Automobile Workers (UAW) a depus plângeri pentru intimidare la autoritățile de reglementare a muncii.
  • Un nou sondaj arată că Harris șterge avansul lui Trump în mai multe state, devansându-l în Arizona, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin. 

Fostul Președinte Donald Trump urmează să își prezinte miercuri propunerile economice și să atace „greutățile create de administrația Harris-Biden” în cadrul unui miting în Carolina de Nord, în timp ce se confruntă cu un control sporit din partea sindicaliștilor, conform BBC.

Trump a fost criticat de membrii de sindicat pentru că și-a exprimat sprijinul pentru concedierea lucrătorilor care fac grevă, subiect pe care l-a abordat în timpul unei conversații pe rețelele de socializare cu Elon Musk, directorul general al Tesla, la începutul acestei săptămâni.

Sindicatul United Automobile Workers (UAW) a depus de atunci plângeri la autoritățile federale de reglementare a muncii cu privire la acuzațiile de intimidare.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Etapa din Asheville, Carolina de Nord, este al doilea miting al lui Trump în două săptămâni, marcând un ritm mai lent pentru campania fostului președinte.

Trump a fost în defensivă în ultimele zile, după săptămâni de creștere a impulsului pentru noua listă democrată, după ce Președintele Joe Biden s-a dat la o parte ca și candidat.

Un nou sondaj realizat de Cook Political Report arată că Harris șterge avansul lui Trump în sondaje în mai multe state. Potrivit publicației, ea îl devansează pe fostul Președinte în Arizona, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin. Cei doi sunt la egalitate în Georgia, potrivit sondajului publicat miercuri.

Conversația de câteva ore, transmisă în direct, dintre Trump și Musk a cuprins o gamă largă de subiecte, inclusiv tentativa de asasinat împotriva fostului Președinte, reglementările guvernamentale și grevele muncitorilor.

Trump l-a lăudat pe Musk pentru concedierea lucrătorilor care au intrat în grevă. Dar legea federală spune că firmele nu pot concedia angajații aflați în grevă. Marți, UAW a depus o plângere pentru practici neloiale de muncă la National Labor Relations Board.

Miercuri, sindicatul a declarat că intenționează să își mobilizeze un milion de lucrători activi și pensionari pentru a vota pentru Harris în noiembrie.

Mișcarea îi dă impuls campaniei sale în state oscilante precum Michigan, unde membrii UAW au reprezentat 9,2% din voturile statului pentru Biden în 2020, a declarat sindicatul.

Citește și