• Campania Harris publică istoricul său medical pentru a pune presiune pe Trump.
  • Trump acuză CBS de editarea eronată a unui interviu cu Harris.
  • Harris sugerează că echipa lui Trump ascunde informații despre sănătatea sa.
  • Ambele campanii folosesc problema sănătății pentru a ataca adversarul.

Cu mai puțin de o lună până la alegerile prezidențiale din SUA, sănătatea candidaților a devenit un subiect fierbinte de dezbatere între fostul președinte Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris.

Trump cere test cognitiv pentru Harris

Cred că este foarte important ca Kamala Harris să treacă un test de rezistență și agilitate cognitivă”, a postat Trump pe Truth Social, afirmând că „acțiunile ei i-au făcut pe mulți să creadă că ar putea fi ceva foarte în neregulă cu ea”, scrie The Hill.

Trump a repetat o afirmație conform căreia emisiunea „60 Minutes” a modificat în mod eronat un răspuns dat de Harris cu privire la Israel într-un interviu acordat săptămâna trecută. Rețeaua a difuzat răspunsul complet al lui Harris într-un clip de previzualizare care a fost disponibil online, și a difuzat un răspuns mai scurt și mai concis al lui Harris pe această temă în timpul emisiunii complete.

Recomandări

SABOTEAZĂ BIDEN CAMPANIA?
NETANYAHU A DECIS
CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?

De asemenea, ea este lentă și letargică în a răspunde chiar și la cele mai ușoare întrebări”, a scris Trump. „Tocmai am trecut prin aproape patru ani de așa ceva, nu ar trebui să trebuiască să o facem din nou!

Harris publică istoricul medical

Ca răspuns la aceste atacuri, campania lui Harris a făcut publice sâmbătă informații despre starea sa de sănătate. Raportul medical afirmă că vicepreședintele este într-o „stare excelentă de sănătate” și posedă rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini funcția de președinte.

Ea a pus presiune pe Trump să facă același lucru. Trump, care are 78 de ani, a declarat în luna august că ar fi „foarte bucuros” să își facă publice fișele medicale, dar nu a făcut-o.

Iată care este chestia, te face să te întrebi, te face să te întrebi”, a spus Harris duminică în Carolina de Nord. „De ce personalul său vrea ca el să se ascundă? Trebuie să ne întrebăm: le este teamă că oamenii vor vedea că este prea slab și instabil?”

Campania Trump nu a dat niciun indiciu că va împărtăși dosarele medicale ale fostului președinte în săptămânile următoare și, în schimb, a indicat actualizările de sănătate furnizate cu privire la recuperarea sa de la o rană la ureche după ce a fost împușcat în iulie.

De asemenea, un purtător de cuvânt a citat programul riguros de campanie al lui Trump drept dovadă a aptitudinii sale pentru funcție.

Fostul președinte a mai încercat să pună sub semnul întrebării capacitatea mentală a adversarilor săi politici. În 2016, 2020 și la începutul acestui an, Trump le-a cerut rivalilor săi democrați să facă un test antidoping înainte de dezbateri, susținând, fără temei, că aceștia ar putea lua un stimulent de performanță., conform The Hill.

Citește și