•  Donald Trump amenință Google cu urmărire penală dacă va câștiga alegerile prezidențiale.
  • Fostul președinte acuză Google de favorizarea candidatei democrate Kamala Harris în rezultatele căutărilor.
  • Elon Musk a susținut acuzațiile lui Trump în 2019, sugerând că Google ar avea o „interdicție de căutare” asupra fostului președinte.
  • Google a negat în mod repetat acuzațiile de părtinire politică în rezultatele căutărilor sale.
  • Experții în tehnologie subliniază complexitatea algoritmilor de căutare și dificultatea de a demonstra o părtinire intenționată.

Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va solicita urmărirea penală a Google, dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie, confrom Reuters.

Trump susține că Google afișează doar „povești proaste” despre el.

Povești proaste despre Trump, dar numai bune despre Harris?

S-a stabilit că Google a folosit în mod ilegal un sistem care dezvăluie și afișează numai povești proaste despre Donald J. Trump, unele inventate în acest scop, în timp ce dezvăluie numai povești bune despre” candidata democrată la președinție Kamala Harris, a declarat Trump într-o postare pe Truth Social.

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Aceasta este o activitate ilegală și sper că Departamentul de Justiție îi va urmări penal pentru această interferență flagrantă în alegeri”, a declarat Trump. „Dacă nu, și sub rezerva legilor țării noastre, voi solicita urmărirea lor penală, la niveluri maxime, atunci când voi câștiga alegerile și voi deveni președintele Statelor Unite”.

Trump a mai fost „supărat” de Google

Trump a făcut o afirmație similară despre Google în 2019. El a susținut într-o serie de postări pe Twitter, acum X, că Google a favorizat știrile negative despre el în alegerile prezidențiale din 2016.

Google a respins afirmațiile la acel moment.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, unii susținători ai fostului președinte au reînnoit acuzațiile. În iulie, la câteva zile după o tentativă de asasinare a lui Trump, Elon Musk, într-o postare pe X, a acuzat Google că are o interdicție de căutare asupra fostului președinte.

Citește și