• Zelenski a declarat că 2.000 de atacuri transfrontaliere au fost lansate de Rusia din Kursk în această vară.
  • Artilerie, mortiere, drone. De asemenea, înregistrăm atacuri cu rachete, iar fiecare astfel de atac merită un răspuns corect”, a declarat Zelenski.
  • Ministerul Apărării a raportat angajarea trupelor ucrainene în apropierea satelor Tolpino și Obshchy Kolodez.

Trupele ucrainene au avansat până la 30 km în interiorul Rusiei, în ceea ce a devenit cea mai adâncă și mai semnificativă incursiune de când Moscova și-a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au angajat trupele ucrainene în apropierea satelor Tolpino și Obshchy Kolodez, în timp ce ofensiva din regiunea Kursk a intrat în a șasea zi, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Kievul de intimidarea populației pașnice a Rusiei„. Președintele Volodimir Zelenski, care a recunoscut direct atacul pentru prima dată într-un discurs susținut aseară, a declarat că 2.000 de atacuri transfrontaliere au fost lansate de Rusia din Kursk în această vară.

Artilerie, mortiere, drone. De asemenea, înregistrăm atacuri cu rachete, iar fiecare astfel de atac merită un răspuns corect”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn de la Kiev. Un înalt oficial ucrainean a declarat pentru agenția de presă AFP că mii de soldați au fost implicați în operațiune, mult mai mulți decât mica incursiune raportată inițial de polițiștii de frontieră ruși.

Recomandări

TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?
NICI PE HARRIS, NICI PE TRUMP
FATA LUI ESTE MODEL
SĂ VEZI ȘI SĂ CREZI!

În timp ce grupurile de sabotaj susținute de Ucraina au lansat incursiuni transfrontaliere intermitente, ofensiva de la Kursk marchează cel mai mare atac coordonat al forțelor convenționale ale Kievului asupra teritoriului rus.

Suntem în ofensivă. Scopul este de a întinde pozițiile inamicului, de a provoca pierderi maxime și de a destabiliza situația în Rusia, deoarece nu sunt în măsură să își protejeze propria frontieră”, a declarat oficialul. Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele sale au dejucat încercările grupurilor mobile inamice cu vehicule blindate de a pătrunde adânc pe teritoriul rus”.

Dar, într-o recunoaștere aparentă a faptului că forțele Kievului au avansat adânc în regiunea de frontieră Kursk, Ministerul Apărării a raportat angajarea trupelor ucrainene în apropierea satelor Tolpino și Obshchy Kolodez – care se află la aproximativ 25 km și 30 km de frontiera ruso-ucraineană.

Citește și