• Autorităţile iau în calcul posibilitatea apariţiei unui al treilea val al pandemiei
  • Un al treilea val al pandemiei în România ar putea fi declanșat de tulpina britanică
  • Laura Zarafin, medic ATI: „Nu cred că pe noi ne va ocoli valul trei

Pericolul este departe de a fi depășit. Vaccinăm la foc continuu, dar asta nu înseamnă că vom scăpa, prea curând, de coronavirus.

Prima amenințare o reprezintă tulpina britanică a virusului, care s-a răspândit în toată lumea, inclusiv la noi. Laura Zarafin, medic primar ATI, îți spune dacă să ne așteptăm sau nu la un al treilea val.

Nu cred că pe noi ne va ocoli valul trei, care deja este în desfășurare în Uniunea Europeană. Așa cum nu am crezut că va ajunge virusul din China, așa cum am crezut că este un mic punctuleț pe harta lumii (…). Să nu facem cumva, din nou, aceeași greșeală. Să spunem că că noi vom fi ocoliți.”, a explicat Laura Zarafin, medic primar ATI.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Un al treilea val ar pune și mai mare presiune pe secțiile de terapie intensivă. Iar spitalele de la noi s-au dovedit a fi adevărate bombe cu ceas. Oxigenul salvator poate deveni cel mai mare dușman.

Atât timp cât nu ai niciun fel de protecție, dar ai oxigen în concentrații extraordianr de mari, cu niște instalații electrice extrem de vechi și cu un personal tehnic care nu există, este se vor întâmpla multe evenimente de acest gen și se vor întâmpla din ce în ce mai des”, a mai adăugat medicul.