• Varianta indiană a virusului SARS-CoV-2 amenință relaxarea britanică
  • Cetățenii britanici se bucurau că vor scăpa de restricții din 21 iunie, dar majoritatea focarelor mari prezintă acum varianta indiană a virusului
  • Experții din Marea Britanie spun că virusul cu această mutație nu va putea să fie oprit prin restricții locale

Varianta indiană a virusului SARS-CoV-2 amenință relaxarea britanică. Guvernul de la Londra ar putea amâna ieșirea din lockdown, din cauza noilor focare de COVID-19.

Cât de serioasă este amenințarea tulpinii indiene în Marea Britanie?

Este demnă de luat în seamă, dacă până și SAGE, forul consultativ al guvernului britanic, format din oameni de știință, ia în calcul amânarea ieșirii din lockdown. Cetățenii britanici se bucurau că vor scăpa de restricții din 21 iunie, dar majoritatea focarelor mari prezintă acum varianta indiană a virusului care este predominantă. Urmează ca acest for consultativ să aibă o reuniune de urgență cu cabinetul Johnson.

Ce se știe despre tulpina indiană și de ce îi sperie atât de mult pe britanici?

Este o nouă versiune a virusului SARS-CoV-2 care se răspândește mult mai rapid și se pare că îi infectează și pe cei care au fost vaccinați. Profesorul de microbiologie de la Universitatea Cambridge, Ravi Gupta, spune pentru Financial Times că a descoperit cazuri preocupante de infectări după vaccinare cu cel puțin una din variantele apărute în India.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Experții din Marea Britanie spun că virusul cu această mutație nu va putea să fie oprit prin restricții locale și că noua tulpină indiană trebuie văzută ca o problemă la nivel național. Din fericire, Marea Britanie a reușit să ajungă cu vaccinul la cetățenii cu vârste de 38 și 39 de ani, iar trei sferturi dintre persoanele de peste 40 de ani au primit măcar o doză de vaccin.