• Autoritatea pentru tehnologiile informației și comunicațiilor nu a oferit un motiv pentru această măsură.
  • Aceasta și Meta Platforms Inc, care deține Instagram, nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.
  • Măsura urmează comentariilor de miercuri ale oficialului turc din domeniul comunicațiilor Fahrettin Altun.

Autoritatea de reglementare a internetului din Turcia a blocat accesul la Instagram după ce un consilier superior al președintelui Recep Tayyip Erdogan a criticat platforma de socializare pentru cenzurarea” postărilor legate de moartea șefului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, scrie Bloomberg.

Autoritatea pentru tehnologiile informației și comunicațiilor nu a oferit un motiv pentru această măsură. Aceasta și Meta Platforms Inc, care deține Instagram, nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Măsura urmează comentariilor de miercuri ale oficialului turc din domeniul comunicațiilor Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia sa de a bloca postările de condoleanțe cu privire la uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupului militant palestinian Hamas.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

Meta Platforms, societatea-mamă a Instagram, nu a comentat imediat interdicția sau comentariile lui Altun.

Citește și