• Cel mai recent bilanț al victimelor din Turcia se ridică acum la 40.689 de morți.
  • Au fost raportate încă 47 de decese, iar numărul colectiv în Turcia și Siria a crescut la cel puțin 46.530, a adăugat Anadolu.
  • Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare în 40 de clădiri din două provincii.

Turcia a încheiat majoritatea operațiunilor de căutare și salvare, la aproape două săptămâni după ce un cutremur uriaș a ucis zeci de mii de oameni, a anunțat autoritatea de gestionare a dezastrelor din această țară.

Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare în 40 de clădiri din două provincii, Kahramanmaraș și Hatay, a declarat șeful agenției, Yunus Sezer, potrivit agenției de știri de stat Anadolu.

Supraviețuitori au continuat să fie găsiți în viață sub dărâmături de când a avut loc cutremurul. Sâmbătă, un cuplu și copilul lor în vârstă de 12 ani au fost salvați în Hatay, la 296 de ore de la cutremur, potrivit Anadolu. Copilul a murit ulterior. Ilan Kelman, profesor de dezastre și sănătate la University College London, a declarat pentru CNN că, deși există un precedent în care oamenii au supraviețuit atâtea zile după cutremurele anterioare, este neobișnuit”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În mod fundamental, corpurile noastre pot fi rezistente, dar multe țin de norocul pur și simplu”, a spus Kelman.

Există o ierarhie” a nevoilor în aceste situații de supraviețuire, a spus el. Regula generală este de trei minute fără oxigen, trei zile fără apă, trei săptămâni fără mâncare”, a spus el, ceea ce înseamnă că trebuie să existe un spațiu de supraviețuire… suficient oxigen”.

Hatay a fost una dintre cele mai afectate dintre provinciile turcești afectate de cutremurul din 6 februarie. Cel puțin 80% din clădirile sale vor trebui reconstruite după ce au fost demolate, a declarat duminică primarul provinciei, Lutfu Savas.

Avem nevoie urgentă de mai multe corturi. Va mai fi frig încă o lună. Oamenilor le este frică să rămână în casele lor, dar nu vor să își lase animalele în urmă, mai ales în zonele urbane”, a declarat el într-un interviu acordat postului turc de știri Haberturk.

Cel mai recent bilanț al victimelor din Turcia se ridică acum la 40.689 de morți, după ce au fost raportate încă 47 de decese, iar numărul colectiv în Turcia și Siria a crescut la cel puțin 46.530, a adăugat Anadolu.