Turcia și SUA intră într-o „nouă eră” de cooperare. Erdogan: „Nu există nicio problemă pe care să nu o putem depăși cu America”

Turcia și Statele Unite intră într-o „nouă eră” de cooperare, după ce președintele turc Erdogan s-a întâlnit cu Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles. Dacă turcii erau supărați pentru că SUA au sprijinit luptătorii kurzi din Siria, faptul că Turcia a achiziționat un sistem de apărare rusesc a enervat Washingtonul. Erdogan este convins că situația se va remedia.

„Am fost de acord că nu există nicio problemă pe care să nu o putem depăși cu America și, dimpotrivă, domeniile de cooperare sunt mai mari și mai profitabile”, a spus Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a anunțat și noi măsuri de relaxare în Turcia

Președintele Erdogan a anunțat și noi măsuri de relaxare, pentru că numărul cazurilor de COVID-19 e în scădere.

„În acest context, eliminăm complet restricțiile privind starea de alertă, începând de la 1 iulie. Muzica va fi permisă până la ore 01:00 (AM), fiind o oră mai târzie. Restricțiile de călătorie între orașe și restricțiile privind transportul public urban se apropie de final. Instituțiile publice și organizațiile private trec la programul normal de lucru”, a declarat președintele Turciei.

Exit mobile version