• SUA dau voie Ucrainei să atace în interiorul Rusiei cu arme americane.
  • Sullivan: Nu este vorba despre geografie. Este vorba despre bun-simţ!
  • Biden oprește livrarea Patriot în NATO, pentru a le trimite în Ucraina.
  • România va trimite un sistem antiaerian Patriot, în Ucraina.

Statele Unite dau liber Ucrainei să atace ținte din interiorul Rusiei cu arme furnizate de Pentagon. Până acum, ucrainenii puteau lovi teritoriul rus doar în apropiere de Harkov.

„Nu este vorba despre geografie. Este vorba despre bun-simţ. Dacă Rusia atacă sau este pe punctul să atace de pe teritoriul său Ucraina, atunci este absolut normal să permitem Ucrainei să lovească drept ripostă forţele care o lovesc de dincolo de frontieră” –  spune Jake Sullivan, Consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe.

Pe lângă decizia Pentagonului, Joe Biden a pus pe hold furnizarea de sisteme PATRIOT către țările NATO, pentru că vrea ca Ucraina să aibă prioritate și să primească sistemele antiaerine cât mai repede.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

După ședința CSAT de ieri, din România va pleca un PATRIOT către Ucraina. Iar asta nu va afecta securitatea țării.

„Am spus și în CSAT – securitatea României nu sta în PATRIOT, ci în parteneriatul cu SUA și în faptul că suntem membru NATO. Nu cu sistemul Patriot asigurarăm securitatea României”,  spus Premierul Marcel Ciolacu, în această dimineață.

O victorie a Ucrainei înseamnă distrugerea Rusiei, spune șeful de la Kremlin aflat în vizită oficială în Vietnam.

„Aceasta înseamnă sfârşitul istoriei de 1.000 de ani a statului rus. Cred că acest lucru este clar pentru toţi. Şi atunci apare întrebarea, de ce să ne fie frică? Nu este mai bine atunci să mergem până la capăt?”

Cu atâtea discuții despre PATRIOT în Ucraina, Putin aruncă din nou „nucleara” și spune că vrea să schimbe politica în ceea ce privește folosirea armelor nucleare. În acest moment, Rusia le poate folosi doar ca răspuns la un atac nuclear sau dacă există o amenințare la existența statului rus.

Citește și