Ucraina cere echipamente de la NATO în cazul unor urgențe

UCRAINA

Ucraina a cerut NATO echipamente de deminare, vehicule de teren și materiale medicale, a spus NATO într-un comunicat. NATO declară că a primit cererea Ucrainei de asistență internațională în cazul unor urgențe de „diversă natură”

Lista echipamentelor și facilităților pe care Ucraina le-a solicitat astăzi de la NATO:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova nu dorește un război în Europa, pe fondul tensiunilor crescânde din Ucraina, dar a cerut ca problema relației Kievului cu NATO să fie rezolvată imediat în totalitate. Ucraina a convocat consultari urgente în această seară cu OSCE pe decizia Dumei de azi de a recunoaste cele două republici separatiste.

„Trebuie să rezolvăm această chestiune acum și sperăm foarte mult că îngrijorarea noastră va fi auzită de partenerii noștri și luată în serios”, a declarat Putin reporterilor la Moscova.

Moscova nu a oferit detalii despre locul de unde au fost retrași soldații și nici despre numărul acestora, dar Ministerul Apărării a publicat imagini care arată cum tancuri și alte vehicule blindate sunt încărcate în vagoane de cale ferată.

Exit mobile version