• Conform Rusiei, continuă incursiunea ucraineană în Kursk în două districte.
  • Zelenski: Rusia trebuie să simtă ceea ce a făcut.
  • SUA și Germania sunt de acord ca armele lor să fie folosite pe teritoriul rus.

Armata Ucrainei continuă incursiunea în regiunea rusă Kursk unde a luat zeci de prizonieri și se apropie de o centrală nucleară. Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate rus la care a participat Ministrul Apărării Belousov, Șeful Statului Major General, Generalul Gherasimov, Directorul FSB Bortnikov și Secretarul Consiliului, Generalul Șoigu.

Care este scopul acestei acțiuni a Armatei Ucrainei pe teritoriul Rusiei?

Rusia a trimis trupe la granița de nord-est a Ucrainei pentru a invada alte două regiuni, Harkov și Sumy, deoarece Putin ordonase crearea unui coridor tampon de 20-30 de kilometri. Ucraina a fost forțată să își adune trupe în cele două regiuni. Rusia a fost cea care a atacat prima în Harkov, dar a fost un atac eșuat, cu peste 20.000 de pierderi în rândul soldaților ruși. Armata Ucrainei a intrat în regiunea Kursk care era apărată doar de câțiva militari și un detașament cecen.

Armata a reușit să înainteze 20 de kilometri și controlează în totalitate o localitate. Oamenii se evacuează masiv deoarece armata din Ucraina este la 20 de kilometri de oraș. Noaptea trecută, o coloană rusească de mai multe camioane a fost prinsă într-o ambuscadă și peste 100 de militari ar fi fost uciși sau răniți.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Citește și