• Din cauza lipsei de supraveghere internațională, numărul real al deceselor în custodie rusească este probabil mult mai mare.
  • Schimburile regulate de închisori între Moscova și Kiev au dus la întoarcerea a aproximativ 3.600 de prizonieri de război și cetățeni ucraineni deportați.
  • Cu toate acestea, se crede că mii de prizonieri se află în continuare în mâinile rușilor.

Cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au murit în captivitate în Rusia de la invazia la scară largă a Kremlinului în țară, potrivit noilor cifre ale Ministerului Apărării din Ucraina, scrie Politico.

„Cu cât petrec mai mult timp în închisorile rusești, cu atât sunt mai aproape de moarte”, a declarat Viktoriia Tsymbaliuk, un reprezentant al Comandamentului de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război, o filială a Ministerului ucrainean al Apărării.

Tsymbaliuk a declarat că, din cauza lipsei de supraveghere internațională, numărul real al deceselor în custodie rusească este probabil mult mai mare. „Acesta este numărul pe care îl avem”, a spus ea. „Dar, desigur, nu toate cadavrele sunt returnate și multe dintre ele nici măcar nu sunt confirmate de Rusia ca fiind în captivitate”.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI GĂSITE ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SOLARĂ SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Mii de prizonieri se află în mâinile rușilor

Schimburile regulate de închisori între Moscova și Kiev au dus la întoarcerea a aproximativ 3.600 de prizonieri de război și cetățeni ucraineni deportați. Cu toate acestea, se crede că mii de prizonieri se află în continuare în mâinile rușilor.

Maltratarea prizonierilor de către Rusia a fost raportată pe larg de ani de zile. O represiune împotriva societății civile și a monitorilor independenți a facilitat normalizarea violenței și a oferit oficialilor închisorilor un sentiment de impunitate.

Prizonierii de război ucraineni o duc și mai rău, potrivit unui raport publicat joi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului. Raportul notează că tortura militarilor capturați a fost „generalizată și sistematică” și a avut loc cu binecuvântarea conducerii Rusiei.

Citește și