Ucraina își menține pozițiile în Kursk, în timp ce raidurile pentru recrutare continuă la Kiev

Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că forțele ruse au încercat să alunge trupele ucrainene din pozițiile lor din regiunea de graniță Kursk a Rusiei, dar că forțele ucrainene își mențin liniile. „Rusia a încercat să împingă înapoi pozițiile noastre, dar noi ne menținem liniile desemnate”, a spus Zelenskyy în discursul său video de seară. Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că forțele sale au recucerit două sate din regiunea de graniță Kursk, unde trupele ucrainene au lansat o incursiune masivă în august. Zelenskyy a recunoscut că avansul ucrainean în Kursk a fost destinat să atragă trupele ruse departe de pozițiile de pe linia frontului din estul Ucrainei, scrie The Guardian.

Procurorii din regiunea Donețk au anunțat sâmbătă că două persoane au fost ucise în urma unor atacuri rusești asupra satelor din apropierea Kurakhove. Statul major general al armatei ucrainene a raportat, într-un raport târziu de seară, 47 de ciocniri în zona din jurul Kurakhove și alte 27 în sectorul Pokrovsk, la nord-vest. Aceasta urmează anunțului Ministerului rus al Apărării de vineri privind capturarea satului Ostrivske, situat pe un rezervor de lângă orașul Kurakhove, un obiectiv cheie al rușilor în avansul lor prin regiunea Donețk. Ucraina nu a recunoscut pierderea satului, dar bloggerii militari au raportat avansuri rusești în zonă.

Ofițerii de recrutare militară ucraineni au efectuat raiduri în restaurante, baruri și într-o sală de concerte din Kiev, verificând documentele de înregistrare militară și reținând bărbați care nu erau în conformitate. Mass-media locală a raportat sâmbătă că ofițerii au interceptat bărbați care plecau de la un concert al trupei rock ucrainene Okean Elzy și unii au fost reținuți cu forța. Este neobișnuit ca astfel de raiduri să aibă loc în capitală și reflectă nevoia disperată a Ucrainei de noi recruți. Raiduri au avut loc, de asemenea, în cluburi și restaurante din alte orașe. Toți bărbații ucraineni cu vârsta între 25 și 60 de ani sunt eligibili pentru conscripție, iar bărbații cu vârsta între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Exit mobile version