Ucraina își va prezenta „planul de victorie” în Germania, la Ramstein

Ucraina își va prezenta „planul de victorie” la o reuniune a aliaților de la Ramstein, Germania, pe 12 octombrie, a anunțat președintele Volodimir Zelenski pe Telegram. Acest plan conține pași concreți pentru un sfârșit just al războiului, după aproape 1.000 de zile de rezistență împotriva invaziei rusești.

Zelenski a discutat detalii ale acestui plan cu președintele american Joe Biden și cu principalii candidați la alegerile prezidențiale din Ucraina în timpul vizitei sale la Washington. Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, planul include „pași productivi” în sprijinul Ucrainei, deși surse anonime din Wall Street Journal sugerează că acesta ar putea fi mai degrabă o solicitare pentru mai multe arme și relaxarea restricțiilor privind rachetele cu rază lungă de acțiune.

Reuniunea „Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei” va include aproximativ 50 de state membre NATO și alți aliați, cu Joe Biden prezent, într-o vizită care va precede întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz și președintele Frank-Walter Steinmeier. Aceasta va fi prima vizită bilaterală a lui Biden în Germania în mandatul său.

Exit mobile version