Ucraina luptă cu două state, dezvăluie Zelenski. Ce este „Batalionul Buryat” folosit de Putin

Rusia adună un număr mare de nord-coreeni pentru a lupta în Ucraina, a declarat pentru POLITICO un înalt oficial al serviciilor de informații militare ucrainene.

Batalionul Buryat pe frontul ucrainean

Se numesc Batalionul Buryat … există aproximativ 3.000 de nord-coreeni acolo”, a declarat oficialul, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a discuta cu sinceritate despre acest subiect sensibil.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Ucraina luptă acum împotriva a două state.

Coaliția de criminali împreună cu Putin include în prezent Coreea de Nord – familia Kim, care înrobește peste 20 de milioane de coreeni. Serviciile noastre de informații înregistrează nu numai transferul de arme din Coreea de Nord în Rusia, ci și transferul de oameni”, a declarat Zelenski în timp ce își prezenta așa-numitul „plan de victorie” în parlamentul ucrainean.

Aceștia sunt muncitori pentru fabricile rusești – în locul rușilor uciși în război. Și personal pentru armata rusă. Aceasta este participarea celui de-al doilea stat în războiul împotriva Ucrainei de partea Rusiei”, a adăugat Zelenski.

Sprijinul militar nord-coreean pentru Rusia

Kyiv Independent a raportat, citând un oficial occidental anonim, că Pyongyangul a trimis până în prezent 10.000 de soldați în Rusia pentru a-și spori efortul de război în Ucraina.

Ucraina a declarat anterior că Coreea de Nord furnizează Rusiei rachete și muniție de la începutul anului 2024, în timp ce forțele Moscovei înaintează pe câmpul de luptă.

În iunie, președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un tratat de parteneriat strategic care obligă ambele țări să își ofere reciproc asistență militară dacă una dintre ele este atacată.

Kremlinul a descris rapoartele privind trupele nord-coreene care se pregătesc să intre în luptă drept „o altă știre falsă”.

Exit mobile version