• Armata Ucrainei a intrat în Rusia.
  • Armata Ucrainei a intrat în regiunile rusești Kursk și Belgorod
  • Rusia a folosit armament termobaric pentru a opri avansul ucrainenilor
  • Moscova: 35 de drone şi 4 rachete ucrainene doborâte în timpul nopţii

Agresiunea Rusiei din Ucraina a intrat într-o nouă fază, militarii ucraineni continuă presiunea și consolidarea pozițiilor din regiunile rusești Kursk și Belgorod. Incursiunea Armatei Ucrainei în Rusia a surprins pe toată lumea. Putin a convocat de două ori Consiliul Securității Naționale.

Care este scopul acțiunii pe care o desfășoară acum Zelenski?

Este greu să stabilim exact care este scopul. După câteva zile, de fapt după cinci zile, pe șase august, pentru prima dată, o divizie ucraineană a intrat în regiunea rusească Kursk. Acum sunt trei brigăzi care acționează acolo, printre care una de elită, brigada 82 aeropurtată, alături de alte două brigăzi mecanizate.

În total, se estimează că aproximativ 10.000 de militari ucraineni acționează în Rusia. În această dimineață au apărut rapoarte pe blogurile militare ucrainene, dar și rusești, în care se afirmă că Ucraina și-a extins acțiunile ofensive de pe teritoriul Rusiei și în regiunea Belgorod.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Acum sunt două regiuni atacate de Ucraina. O analiză în „The Times” spune că această invazie în Rusia este cea mai riscantă decizie a lui Zelenski de până acum. Potrivit publicației, operațiunea a fost planificată în secret de luni de zile și a prins Moscova cu garda jos, iar forțele alocate pentru această acțiune sunt estimate între șase și zece mii de militari.

Ucraina avea probleme și înainte de această acțiune, probleme atât de personal, cât și de echipamente militare. Însă este clar că acum percepția asupra războiului s-a schimbat total. Am văzut o Ucraină capabilă să desfășoare incursiuni pe teritoriul rusesc.

Am văzut o Rusie care a folosit bombe cu focos termobaric, cu un efect devastator, în propriul teritoriu, în regiunea Kursk. În continuare, vedem că Belarusul masează trupe la granița cu Ucraina, motivând că dronele ucrainene au trecut granița în Belarus. Se pare că Lukașenko vrea să-l ajute pe Putin, crezând că Ucraina va masa trupe la granița cu Belarus și, în acest fel, militarii ucraineni care acționează acum în Rusia vor fi retrași.

Armata ucraineană are câteva opțiuni. Să continue ofensiva, dar ar fi riscant, deoarece pe măsură ce linia de aprovizionare crește, aceasta devine vulnerabilă la atacurile cu drone și aviația rusească. Să păstreze acest alineament și să mute concentrarea focului pe teritoriul rusesc. Și, bineînțeles, să se retragă, demonstrând astfel Moscovei, dar și lumii întregi, că Ucraina are forța militară necesară chiar să atace teritoriul rusesc.

Nu știm care va fi următoarea acțiune. Așa cum am menționat mai devreme, operațiunea a fost planificată în secret. Presupunem că are și un scop final. Vom vedea care va fi acesta în zilele următoare, deoarece Rusia, sau cel puțin televiziunile rusești, se întrec în a arăta coloane militare rusești care se îndreaptă spre cele două regiuni atacate de Ucraina, Kursk și Belgorod.

Este clar că în curând forțele rusești vor fi mult mai numeroase și mai bine echipate decât cele ucrainene în zonă, deoarece concentrarea principală a războiului în cabinetul lui Putin este acum să elibereze cât mai repede teritoriile rusești ocupate de Ucraina.

Citește și