• Oficiali ucraineni și americani se întâlnesc pe 30 august pentru a discuta despre posibile ținte militare rusești din teritoriul F.R.
  • Guvernul SUA îi interzice și Marii Britanii să permită Ucrainei să folosească rachetele Storm Shadow pentru a ataca Rusia.
  • Institutul pentru Studiul Războiului transmite că, în ciuda eforturilor rușilor de a muta aeronavele departe de raza de acțiune a rachetelor americane, există numeroase baze militare pot fi vizate.

Oficialii ucraineni vor prezenta Statelor Unite ale Americii o listă cu ținte strategice de pe teritoriul rusesc, în speranța că vor primi permisiunea de a le lovi cu armele occidentale.

În ultima perioadă, Președintele Zelenski a cerut insistent statelor aliate să dea voie armatei ucrainene să vizeze în special bazele militare și locurile de lansare a atacurilor din adâncimea teritoriului rusesc pentru a împiedica rachetele și bombele rușilor din a ajunge în Ucraina.

De asemenea, Institutul pentru Studiul Războiului transmite că, în ciuda eforturilor rușilor de a muta aeronavele departe de raza de acțiune a rachetelor americane, există numeroase baze militare care încă mai pot fi vizate de ucraineni și a căror distrugere poate aduce schimbări pozitive pe front pentru ucraineni.

Recomandări

STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?

Când va avea loc întâlnirea între oficialii ucraineni și americani și ce vrea Ucraina să obțină?

Întâlnirea ar trebui să aibă loc mâine. La discuții vor participa Ministrul ucrainean al Apărării și Secretarul Lloyd Austin. Omologul îi va prezenta lui Austin lista cu țintele militare din teritoriul rusesc. Recent, au apărut informații conform cărora Rusia se teme că Washington-ul va ceda presiunilor.

Citește și