• Două persoane au fost ucise și peste 20 rănite în urma unui atac aerian în orașul Lviv, din Ucraina.
  • Atacul a dus la incendierea mai multor clădiri rezidențiale, iar două școli vor rămâne închise.
  • Explozii au fost auzite și în Kiev, unde apărarea aeriană a încercat să doboare rachete rusești.

Cel puțin două persoane au fost ucise și peste 20 au fost rănite într-un atac aerian în orașul Lviv din vestul Ucrainei, potrivit guvernatorului regional Maksym Kozystskyi, scrie BBC.

Primarul orașului, Andryi Sadovy, a declarat că mai multe clădiri rezidențiale au fost incendiate, iar două școli vor rămâne închise miercuri ca urmare a atacurilor.

Explozii au fost auzite și deasupra Capitalei Kiev, la începutul zilei de miercuri, în timp ce apărarea aeriană încerca să doboare rachete rusești. Armata ucraineană a declarat că întreaga țară a fost plasată sub alertă aeriană. Ultimele atacuri au loc la o zi după ce 51 de persoane au fost ucise de lovituri aeriene rusești în orașul Poltava.

Recomandări

ROMÂNIA, LOVITĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Echipele de salvare continuă să caute printre dărâmăturile unui institut militar din Poltava supraviețuitori ai atacului de marți.

Oamenii nu au avut suficient timp să ajungă la adăposturile antiatomice după ce a sunat alarma de raid aerian, a declarat Ministrul ucrainean al Apărării, în timp ce 51 de persoane au fost ucise și alte sute rănite.

Președintele Volodymyr Zelenski a promis că ceea ce el a numit „gunoiul rusesc” va plăti pentru atac și a repetat apelurile pentru mai multe sisteme de apărare aeriană, astfel încât Ucraina să se poată proteja prin efectuarea propriilor atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Moscova nu a comentat atacul.

Citește și