• Prizonierii de război au fost împușcați la 10 octombrie în regiunea rusă Kursk, unde Kievul a lansat o incursiune în august.
  • Ombudsmanul pentru drepturile omului din Ucraina a îndemnat organizațiile internaționale să răspundă.
  • Între timp, forțele aeriene ucrainene au declarat duminică că apărarea lor aeriană a doborât 31 din cele 68 de drone lansate asupra Ucrainei.

Ucraina afirmă că nouă dintre „operatorii de drone și contractorii” săi au fost uciși de trupele ruse după ce s-au predat, scrie Sky News.

DeepState, un site ucrainean de analiză a câmpurilor de luptă apropiat de Ministerul ucrainean al Apărării, susține că prizonierii de război au fost împușcați la 10 octombrie în regiunea rusă Kursk, unde Kievul a lansat o incursiune în august.

Ombudsmanul pentru drepturile omului din Ucraina a îndemnat organizațiile internaționale să răspundă.

Recomandări

TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ANATOMIA MITEI
ȘTII DE VREME?
UNDE MĂNÂNCI AZI?
ZELENSKI ACUZĂ NORDUL

Dmytro Lubinets a declarat pe Telegram că a trimis scrisori Organizației Națiunilor Unite și Comitetului Internațional al Crucii Roșii cu privire la această afirmație, numind-o „o altă crimă comisă de ruși”.

La începutul acestei luni, Biroul Procurorului General al Ucrainei a declarat că trupele ruse au ucis 16 soldați ucraineni capturați în regiunea Donețk, parțial ocupată.

Între timp, forțele aeriene ucrainene au declarat duminică că apărarea lor aeriană a doborât 31 din cele 68 de drone lansate asupra Ucrainei de către Rusia în cursul nopții în regiunile Kiev, Poltava, Cernihiv, Sumy și Cherkasy.

Alte 36 de drone au fost „pierdute” deasupra diverselor zone, a precizat aceasta, fiind probabil bruiate electronic. Forțele aeriene au adăugat că rachete balistice au lovit Odesa și Poltava, în timp ce Cernihiv și Sumy au fost atacate de o rachetă aeriană ghidată. Autoritățile locale nu au raportat nicio victimă sau pagubă.

Citește și