• Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar, a declarat acest lucru într-un comentariu Reuters.
  • Comunitatea internațională, împreună cu Ucraina, va crea o listă a pașilor care pot fi făcuți pentru o pace justă în țară.
  • Apoi vor discuta ce cereri să adreseze Rusiei pe baza acestei liste.

Ucraina intenționează să organizeze cel de-al doilea Summit global pentru Pace până la sfârșitul anului 2024 și dorește ca Rusia să fie prezentă de această dată. Dar nu vor exista negocieri directe cu Moscova la această reuniune, scrie Censor Net.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar, a declarat acest lucru într-un comentariu Reuters.

„Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui summit este de a obține o pace justă în Ucraina. Nu vorbim despre un format în care Ucraina și Rusia stau una în fața celeilalte, iar Ucraina ascultă cererile Rusiei”, a menționat ambasadorul.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
TIMBERLAKE VINE LA EC

Potrivit acestuia, comunitatea internațională, împreună cu Ucraina, va crea o listă a pașilor care pot fi făcuți pentru o pace justă în țară, iar apoi vor discuta ce cereri să adreseze Rusiei pe baza acestei liste.

„Nu va fi o întâlnire bilaterală directă cu Federația Rusă, cel mai probabil va fi un format în care vor fi implicate terțe părți, iar negocierile vor fi purtate prin intermediul unor terțe părți. Sperăm să organizăm acest summit până la sfârșitul anului”, a spus Bodnar.

După cum a adăugat diplomatul, Turcia, care în timpul războiului a încercat să mențină relații atât cu Ucraina, cât și cu Rusia, va fi un participant important la reuniune datorită experienței sale de mediere în alte conflicte. Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, este așteptat să participe miercuri la summitul Ucraina-Europa de Sud-Est din orașul croat Dubrovnik.

Citește și