• Certificatul Verde European a primit o finanțare de 121,5 milioane de euro
  • Certificatul va avea și o formă digitală, accesibilă pe telefoanele inteligente
  • Proiectul urmează să fie aprobat de Consiliu și votat în Parlamentul European

Suntem tot mai aproape de pașaportul european de vaccinare. Proiectul a primit o finanțare suplimentară de 121,5 milioane de euro, pentru toate cele 27 de state membre.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că documentul va permite reluarea călătoriilor sigure în spațiul comunitar.

De acord cu proiectul este și europarlamentarul român Corina Crețu. Ea spune că, doar așa, vom putea călători din nou. Emiterea certificatelor se va face de către statele membre și va exista și o variantă electronică.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Proiectul are nevoie de aprobarea Consiliului și apoi, de votul în plenul Parlamentului European.

„Scopul nostru este să fie funcționale până în această vară. Invit țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară.”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Potrivit propunerii Comisiei Europene, cetățenii europeni vor putea călători cu acest document dacă au un rezultat negativ la test, dacă s-au vaccinat sau dacă au trecut prin boală și s-au vindecat.”, a precizat Corina Crețu, europarlamentar.

Emiterea acestor certificate se va realiza de către Statele Membre și va exista și o variantă electronică – astfel încât să existe posibilitatea stocării pe telefoanele mobile ale celor care doresc să călătorească.”, a mai adăugat aceasta.