• Şefii companiilor farmaceutice sunt chemaţi la audieri în P.E.
  • Europarlamentarii vor să ştie de ce sunt întârzieri la livrarea de vaccin
  • Europarlamentarii vor angajamente concrete de la producătorii de vaccin

Campaniile de vaccinare au început cu stângul pentru toată Europa. Și nu pentru că lipsesc strategiile, ci pentru că serul este din ce în ce mai puțin. Se pare că producătorii au făcut promisiuni deșarte.

Nu pot livra la timp toate comenzile primite. Drept urmare, toți șefii de la Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson, CureVac și Novavax au fost chemați la audieri.

Cristian Bușoi: „Trebuie să ducă la îndeplinire ce au promis”

Europarlamentarul Cristian Buşoi este şeful Comisiei de Industrie şi Cercetare. Și este unul dintre cei care vor conduce discuțiile din Parlamentul European.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Trebuie să înțeleagă că Uniunea Europeană este într-un moment dificil și trebuie să facă toate eforturile pentru ceea ce au promis, să ducă la îndeplinire. Din acest punct de vedere, cred că este în mod evident un moment în care trebuie să aibă niste angajamente mult mai ferme, inclusiv cu lucruri concrete.”, a declarat acesta.

România s-a oferit să fabrice vaccin la Institutul Cantacuzino

Comisarul pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, le-a cerut companiilor farmaceutice să colaboreze, pentru a produce serul mai repede. Cristian Buşoi a mai explicat și în ce stadiu sunt discuţiile pe care le poartă România, care s-a oferit să fabrice vaccin la Institutul Cantacuzino.

Nu-mi dau seama dacă vreuna dintre companiile farmaceutice consideră potrivit institutul Cantacuzino pentru că, evident, sunt niste condiții specifice care țin de anumite criterii, mai ales că sunt vaccinurile acestea cu ARN.

Chiar și în cele clasice nu sunt sigur că avem tot ceea ce este necesar, dar este bine că ne-am oferit disponibilitatea și dacă aceste companii vor vedea o oportunitate în a produce în Institutul Cantacuzino, vă fi o chestie de prestigiu și de asemenea care ne poate avantaja că țară”, a mai declarat Cristian Bușoi.