• UE va construi la Bruxelles un buncăr de securitate în valoare de 8 milioane de euro pentru ca liderii să poată discuta informații clasificate fără spioni ruși sau de altă natură.
  • Potrivit Euobserver, citat de European Pravda, buncărul va putea găzdui aproximativ 100 de persoane, până la 34 de lideri, 34 de scribi ai acestora, precum și un recepționer, personal tehnic și de sprijin.
  • De asemenea, buncărul va fi folosit pentru întâlniri la nivel inferior ale ambasadorilor și ale înalților funcționari ai Uniunii Europeane.

UE va construi la Bruxelles un buncăr de securitate în valoare de 8 milioane de euro pentru ca liderii să poată discuta informații clasificate fără spioni ruși sau de altă natură.

Potrivit Euobserver, citat de European Pravda, buncărul va putea găzdui aproximativ 100 de persoane, până la 34 de lideri, 34 de scribi ai acestora, precum și un recepționer, personal tehnic și de sprijin.

De asemenea, buncărul va fi folosit pentru întâlniri la nivel inferior ale ambasadorilor și ale înalților funcționari UE.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Sala nu va avea acces la internet, dar va fi dotată cu tehnologie de conferință, un ecran mare și microfoane, conectate la cabine la fel de sigure pentru 30 de persoane.

Chiar și personalul de curățenie care intră în sală va trebui să aibă un certificat SECRET UE”. Aceasta se referă la informații care ar putea dăuna grav” intereselor Uniunii Europeane dacă ar fi cunoscute.

Liderii și personalul vor trebui să lase telefoanele, laptopurile, ceasurile inteligente, brelocurile de chei și chiar aparatele auditive în dulapuri izolate fonic în afara buncărului.

Instalația ar trebui să fie finalizată până în 2024 în complexul Consiliului Uniunii Europeane din Bruxelles.