• Comentariile lui Medvedev au venit la o zi după ce UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.
  • Sancțiunile internaționale au fost îndreptate împotriva Moscovei și a personalităților politice în urma anexării Crimeei de către Putin în 2014.
  • S-au aplicat serii de sancțiuni împotriva Rusiei de la invazia Ucrainei de către Putin în februarie 2022.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat marți Statele Unite și Uniunea Europeană (UE) că va fi iadul să plătească” pentru ultima serie de sancțiuni împotriva Rusiei.

Aliat al președintelui rus Vladimir Putin, comentariile lui Medvedev au venit la o zi după ce UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează în special exporturile de gaze ale țării. Sancțiunile internaționale au fost îndreptate împotriva Moscovei și a personalităților politice în urma anexării Crimeei de către Putin în 2014. S-au aplicat serii de sancțiuni împotriva Rusiei de la invazia Ucrainei de către Putin în februarie 2022, scrie Newsweek.

Noua listă de sancțiuni include încă 69 de persoane și 47 de entități responsabile de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, potrivit comunicatului de presă de luni al Consiliului UE.

Recomandări

LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
ELECTRIC CASTLE TE PROVOACĂ
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!

Pentru prima dată, sancțiunile vizează sectorul gazelor naturale al țării, în special gazele naturale lichefiate (GNL), prin interzicerea serviciilor de reîncărcare a GNL din Rusia pe teritoriul UE”. Această măsură va împiedica transbordarea de GNL rusesc din porturile UE, precum și achiziționarea de GNL rusesc prin terminale din UE care nu sunt conectate la sistemul de gaze naturale”.

De asemenea, termenii detaliază faptul că Suedia și Finlanda sunt autorizate să anuleze unele contracte de GNL rusesc. Marți, Gasum, un furnizor finlandez de gaze, a declarat că va înceta să importe GNL rusesc în iulie, scriind într-o declarație: Gasum respectă toate sancțiunile impuse de UE și nu va achiziționa sau importa GNL rusesc începând cu 26 iulie”.

Pachetul prevede, de asemenea, că UE va interzice noile investiții, precum și furnizarea de bunuri, tehnologii și servicii pentru finalizarea proiectelor GNL aflate în construcție, cum ar fi Arctic LNG 2 și Murmansk LNG”.