• Rusia atacă Krivîi Rih și Zaporojie.
  • 4 persoane au murit și 9 au fost rănite.
  • O dronă rusească a zburat timp de 33 de minute în spațiul aerian polonez, apoi a dispărut deasupra orașului Tyszowce.

După ce Rusia a atacat, ieri, sectorul energetic rusesc cu peste 200 de drone și rachete, de diferite tipuri, vizând infrastructura energetică, noaptea trecută, un alt val de atacuri a zguduit țara de peste graniță. Patru persoane au murit, nouă au fost rănite și alte două sunt date dispărute.

Președintele Zelenski a cerut din nou, ieri, statelor occidentale activarea unui sistem comun de apărare antiaeriană în Europa, așa cum a funcționat în Orientul Mijlociu, în sprijinul Israelului. În Polonia, o echipă specializată caută resturi de drone rusești, după ce un Shahed a zburat timp de 33 de minute în spațiul aerian polonez, apoi a dispărut de pe radar.

„A fost unul dintre cele mai severe atacuri – un atac combinat. Peste o sută de rachete de diferite tipuri și aproximativ o sută de drone „Shahed”. Și, ca majoritatea atacurilor rusești anterioare, acesta a fost la fel de ticălos, vizând infrastructura civilă esențială – cele mai multe dintre regiunile noastre – de la Harkov și Kiev, până la Odesa și regiunile noastre din vest”, a spus Volodimir Zelenski.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În capitală, au răsunat îndelung sirenele și oamenii s-au înghesuit în stațiile de metrou, care sunt folosite drept adăpost. Un grup de tineri intonau imnul oficial al Kievului, in timp ce afara rasunau exploziile proiectilelor interceptate de apărarea antiaeriană.

„Pentru a opri bombardamentul barbar al orașelor ucrainene, este necesar să se distrugă locul din care sunt lansate rachetele rusești”, a spus Shmyhal. „Contăm pe sprijinul aliaților noștri și cu siguranță vom face Rusia să plătească”.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, mai multe grupuri de drone rusești au zburat către regiunile de est, nord, sud și centrul țării, urmate de mai multe rachete de croazieră și balistice. S-au auzit explozii în capitală, Kiev, iar alimentările cu energie și apă din oraș au fost întrerupte de atac, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Citește și