• Joe Biden a făcut turul Casei Albe cu familia lui George Floyd
  • În New York și Los Angeles, sute de americani au cerut în stradă justiție rasială
  • Comemorarea din Minneapolis a fost întreruptă de focuri de armă

În ziua în care s-a împlinit un an de la moartea lui George Floyd, familia acestuia a fost primită la Casa Albă. În frunte cu fiica lui Floyd, rudele bărbatului ucis de poliție au petrecut o oră alături de Joe Biden și de vicepreședintele Kamala Harris.

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să alerge spre mine, mi-a dat o imbrățișare. A vrut să stea în poala mea. Le-am arătat pe acolo, nu doar Biroul Oval, ci și prin casa Albă. Le-am dat niște amintiri”, a spus Joe Biden, președintele SUA.

În New York și Los Angeles, sute de americani au participat la marșuri de comemorare și au ținut momente de Reculegere.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Tragedia a schimbat mentalități, dar activiștii vor acum mai mult

Un proiect de lege care poartă numele George Floyd este în dezbatere în Congres. Dacă va trece, polițiștii vor putea fi dați în judecată mai ușor, iar cei cu abateri disciplinare vor fi trecuți într-un registru național.

„Dacă poți promulga legi care să protejeze păsările, cum este vulturul pleșuv, atunci poți promulga legi care să protejeze oamenii de culoare”, a spus fratele lui George Floyd, Philonise Floyd.

„Vrem ca toți să își unească forțele, democrați și republicani, și să adopte proiectul de lege. Dacă le pasă de poliție și de oameni, atunci va trece”, a subliniat avocatului familiei Floyd, Chris Stewart.

În Minneapolis, orașul în care a murit George Floyd, comemorarea a fost întreruptă de un schimb de focuri. O persoană a ajuns la spital în urma unei reglări de conturi între bande.