• Ucrainenii au atacat un post de comandă rusesc din Belgorod.
  • Yusov: Este posibil să fi distrus două Su-57 rusești.
  • Ridicarea restricțiilor Occidentului a limitat cu 16% acțiunile Rusiei.

Un avion ucrainean a atacat o țintă militară din regiunea Belgorod a Rusiei. Este vorba despre un post de comandă rusesc și este pentru prima dată când o aeronavă ucraineană lovește o țintă militară dintr-o regiune rusească. Ieri, purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, Andrii Yusov, a transmis și că forțele ucrainene ar fi lovit un al doilea avion rusesc Su-57 în atacul asupra aerodromului Ahtubinsk, din regiunea Astrahan, aflată la 600 de km peste linia frontului din Ucraina.

Reprezentanți ai Statelor Unite și Franței au declarat recent că Forțele Armate ale Ucrainei au voie să-și folosească armele pentru a lovi ținte militare din interiorul Rusiei, de unde trupele ruse lansează atacuri împotriva Ucrainei.

Conform noilor îndrumări aprobate de președintele american, Joe Biden, munițiile americane pot fi folosite pe teritoriul rus pentru a ajuta la apărarea orașului Harkov din nord-estul Ucrainei.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

David Cameron, ministrul de externe al Regatului Unit, a fost mai puțin concret, precizând numai că depinde de Ucraina să decidă cum utilizează armele britanice, cum ar fi rachetele de croazieră Storm Shadow, care pot fi trase de avioanele ucrainene.

Sursa militară ucraineană a declarat pentru Sky News că: “O misiune a Forțelor Aeriene ale Ucrainei a inclus lovirea unui punct de comandă rusesc în Regiunea Belgorod. În timp ce evaluarea daunelor se află încă în curs de desfășurare, se confirmă că este vorba despre o lovitură directă. Aceasta este prima
muniție lansată de o aeronavă împotriva unei ținte din Rusia”.

În ultimul timp, Ucraina a executat mai multe lovituri cu drone în adâncimea teritoriului rus. Însă, întrebuințarea unui avion de luptă pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei ar putea fi văzută de Moscova ca o nouă escaladare a conflictului.

Citește și