În urma unui apel prin 112, ISU Timis a fost sesizat că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente.

UPDATE, ora 23:00 – Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, în această seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de dezinsecție.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Recomandări

„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD
KEANU REEVES E PILOT
TESTE PENTRU CANCER
ATACURI ÎN LIBAN
ATAC ÎN GAZA

Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN.

Au fost evacuate 70 de persoane (58 Adulți și 12 minori).

În 2019, doi copii, unul de 3 ani și altul de zece zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alți patru copii au ajuns în spital, după ce a avut loc o amplă operațiune de dezinsecție într-un bloc din Timișoara.