• Un cetățean israelian a fost arestat pentru un complot iranian de asasinare a lui Benjamin Netanyahu.
  • El ar fi fost introdus ilegal în Iran și plătit pentru misiuni.
  • Arestarea vine într-un context de tensiuni crescute între Iran și Israel

Un cetățean israelian a fost arestat sub acuzația de a fi implicat într-un complot iranian pentru asasinarea premierului Benjamin Netanyahu și a altor oficiali de rang înalt, au anunțat serviciile de securitate israeliene, scrie BBC. Potrivit poliției și agențiilor de informații interne, suspectul ar fi fost introdus ilegal în Iran de două ori, unde a primit bani pentru a executa „misiuni” în beneficiul regimului iranian.

Bărbatul, un om de afaceri care locuia în Turcia, a fost arestat luna trecută și ar fi avut ca ținte premierul Netanyahu, ministrul apărării și un oficial de securitate neidentificat. Conform declarației oficiale, suspectul a călătorit în aprilie și mai la Samandag, Turcia, unde s-a întâlnit cu un om de afaceri iranian, numit Eddie, și a fost introdus ilegal în Iran pentru a colabora cu agenți iranieni. Misiunile sale includeau transportul de bani sau arme, fotografierea unor locații aglomerate din Israel și transmiterea de informații către Iran, precum și amenințarea altor israelieni care nu și-au îndeplinit sarcinile după ce au fost recrutați de Iran.

Anunțul are loc într-un context de tensiuni crescânde între Iran și Israel, ambii fiind considerați inamici regionali de lungă durată.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Citește și