• Suntem pe primul loc în UE la numărul de decese prin înec.
  • În 2021 la nivelul UE au fost 5004 de decese prin înec.
  • România a avut 1033 de decese prin înec în 2021.

Strigătul lui David Popovici ajunge la UE: „Faceți-ne bazine de înot!”. Chiar dacă la medalii stăm bine la sporturile pe apă, România e pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese prin înec: unul din 5 europeni înecați e român.

Conform datelor Eurostat, în 2021 la nivelul Uniunii au fost 5004 de astfel de decese, cu 532 mai multe decât în 2020. Cu 1033 de decese prin înec, România e la mare distanță de Franța, care ne urmează cu 653 de decese prin înec, de Polonia cu 466 și de Germania cu 457.

Cel mai bine din UE la acest capitol stau cei din Luxemburg, cu doar un deces raportat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Litoralul românesc face săptămânal victime – cel mai recent caz s-a întâmplat duminică, când un copil de 11 ani s-a înecat la Constanța. Deși zilele astea la mare a fost arborat steagul roșu, care înseamnă că oamenii nu au voie să intre în apă, turiștii l-au ignorat. Doar ieri, salvamarii au intervenit și au salvat 22 de oameni care s-au aventurat în valuri.

Victime nu sunt doar la mare. Joia trecută, un tânăr de 19 ani s-a înecat în lacul de acumulare Colibița, după ce ar fi căzut de pe ponton.

Citește și