• Autoritățile de mediu și veterinare din Bulgaria au fost criticate pentru lipsa de reacție.
  • Experții au subliniat necesitatea de a muta crocodilul într-un mediu adecvat pentru a-i asigura bunăstarea.
  • Un bărbat pretinde că este proprietarul crocodilului, pe care l-a cumpărat dintr-un port de la Marea Neagră.

Primărița unei suburbii din Sofia, Lilia Donkova, e exasperată de întârzierile și eșecurile administrației de stat bulgare în ceea ce privește îndepărtarea unui crocodil de 1,6 metri, scrie POLITICO.

Crocodilul, cunoscut sub numele de „Crocky”, a fost găsit într-o băltoacă murdară, acoperit cu o pânză de cort, pe un teren viran din cartierul Botunets, în nord-estul Capitalei. Descoperirea sa a avut loc în timpul unei inspecții pentru tăierea ilegală a copacilor.

Încercările de a-l captura pe Crocky s-au transformat într-o adevărată comedie marți. Primăriță Lilia Donkova a declarat că a solicitat intervenția autorităților de mediu și veterinare încă de luna trecută, dar fără niciun răspuns.

Recomandări

KATE E CANCER FREE
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
MÎNZATU E COMISARUL MUNCII?
POLITICA DEZUMANIZEAZĂ
BARNIER E SUSȚINUT
CUM ÎNȚELEGEM VISELE?

Nu mai am cuvinte. Am impresia că, în această țară, nu există instituții de stat”, a afirmat Donkova într-un interviu pentru postul de televiziune bulgar NOVA.

Capturarea crocodilului s-a dovedit a fi complicată din motive legale neobișnuite. Un bărbat care susținea că este proprietarul reptilei a afirmat că deține documentele necesare și a adăugat că Crocky este folosit în activități de circ. De asemenea, el a asigurat că „nu mușcă”.

Această situație a luat autoritățile prin surprindere, în ciuda avertismentelor experților că Crocky trebuie mutat într-un mediu mai adecvat pentru a-și menține temperatura corporală. Deși verile în Bulgaria sunt călduroase, iernile sunt reci și ninge.

Situația a devenit și mai absurdă miercuri, când o a doua încercare de a captura crocodilul a eșuat, iar așa-zisul proprietar a declarat la televiziunea bulgară că a cumpărat legal crocodilul în portul Burgas de la Marea Neagră. În mod contradictoriu, când a fost întrebat, acesta a glumit: „Este al mamei mele!”

Grupuri mari de localnici și polițiști au fost surprinși marți la fața locului, însă în ciuda interesului crescut, Crocky și-a petrecut noaptea de marți tot în băltoaca sa.

Donkova a criticat eforturile eșuate ale autorităților bulgare pentru siguranța alimentelor și mediului, promițând că va încerca din nou să-l mute pe Crocky miercuri. „Astăzi, vom continua!” a declarat ea.

Un purtător de cuvânt al grădinii zoologice din Sofia a refuzat să comenteze, iar Inspectoratul Regional de Mediu și Apă nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Donkova nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Citește și