Un elefant și-a ucis stăpânul după ce l-a pus să care lemne în călduri extreme

elefant-cambodgia

elefant-cambodgia

Un elefant și-a sfâșiat stăpânul în două după ce animalul a fost obligat să care lemne în Thailanda, într-o perioadă de căldură extremă.

Poliția a ajuns, miercuri, la o plantație de cauciuc din provincia Phang Nga și a găsit cadavrul lui Supachai Wongfaed, în vârstă de 32 de ani, rupt în două într-o baltă de sânge, a relatat The Thaiger, citat de Newsweek.

Elefantul, numit Pom Pam, l-a atacat pe proprietar cu colții săi, provocând ruperea corpului în două, a relatat publicația thailandeză. Elefantul căra lemn de cauciuc la temperaturi extrem de ridicate când a atacat. Poliția a declarat, pentru The Thaiger, că bănuiește că acesta este motivul pentru care s-a întors împotriva proprietarului său.

Elefanții asiatici sunt uneori folosiți pentru a transporta bușteni și lemn prin zonele împădurite. Aceste animale sunt cunoscute sub numele de „elefanți de exploatare forestieră”. Această practică a fost interzisă în Thailanda în 1989, dar încă se mai întâmplă în unele zone ale țării.

În provincia Phang Nga din Thailanda, temperaturile au ajuns la 89 de grade Celsius în ultimele zile. Poliția a declarat că este posibil ca temperaturile să fi determinat elefantul să „o ia razna”, mai ales că acesta era pus la un efort excesiv.

Elefantul era încă deasupra corpului lui Wongfaed când autoritățile au ajuns la fața locului. Ofițerii de la Phang Nga Provincial Livestock au sedat elefantul pentru a putea investiga cadavrul, a relatat The Thaiger.

Exploatarea elefanților, o problemă în Thailanda

„[Este] încă o altă dovadă dură a faptului că elefanții asiatici sunt și vor rămâne întotdeauna animale sălbatice care pot ataca și ucide atunci când sunt abuzați sau suprasolicitați de oameni. Aceștia suferă profund, atât psihologic, cât și fizic, atunci când sunt rupți și forțați să muncească în mod constant și sever în exploatările forestiere și activitățile conexe”, a declarat, pentru Newsweek Duncan McNair, directorul executiv al organizației caritabile Save The Asian Elephants.

„Save The Asian Elephants are dovezi abundente despre aproape 2.000 de decese umane și răni catastrofale cauzate de elefanții captivi brutalizați în activități forțate nenaturale, inclusiv în turism”.

Save The Asian Elephants lucrează, în prezent, pentru a interzice publicitatea pentru locurile de peste mări care exploatează elefanții în scop turistic.

În Thailanda, elefanții sunt considerați atât animale sălbatice, cât și animale domestice. Deși există aproape 30 de legi care protejează animalele, elefanții încă suferă în condiții domestice.

Un pericol pentru oameni atunci când sunt stresați

Deși sunt considerați, de obicei, animale blânde, elefanții pot reprezenta un pericol pentru oameni atunci când se simt stresați, provocați sau amenințați.

Aproximativ 60% dintre elefanții din Thailanda sunt captivi, iar aproximativ 60% dintre acești elefanți captivi sunt folosiți în scopuri turistice. Alți elefanți pot fi folosiți pentru procesiuni la festivaluri sau pentru munci grele, manuale.

Unii elefanți domestici din Thailanda sunt dresați cu ajutorul unui băț cu un cârlig metalic la capăt. Uneori, acestea sunt folosite pentru a controla mișcările elefanților prin aplicarea lor în zonele sensibile ale corpului.

În luna iulie a existat un alt caz în provincia Nakhon Sri Thammarat, unde un elefant și-a atacat proprietarul cu colții, mai relatează The Thaiger, citat de aceeași sursă.

Acest elefant a fost forțat să urce pe un deal pentru a munci. Poliția a suspectat că elefantul devenise stresat, ceea ce l-a determinat să își atace proprietarul.

Exit mobile version