• Un elicopter a zburat „foarte jos” și s-a ciocnit de un hotel din Cairns, Queensland, explodând la impact, potrivit martorilor.
  • Două pale ale rotorului s-au desprins la impact, aterizând pe esplanada și în piscina hotelului; aproximativ 400 de persoane au fost evacuate.
  • Autoritățile investighează incidentul, descris ca o „utilizare neautorizată” a elicopterului, iar străzile din jurul hotelului au fost izolate.

Un pilot a murit după ce elicopterul lor s-a prăbușit de acoperișul unui hotel din orașul Cairns, din nordul Queenslandului. Aeronava a lovit hotelul DoubleTree by Hilton în jurul orei 01:50, ora locală, provocând un incendiu și forțând evacuarea a sute de oaspeți, scrie BBC.

Autoritățile spun că singurul ocupant al elicopterului a murit la fața locului, iar doi oaspeți ai hotelului – un bărbat de 80 de ani și o femeie de 70 de ani – au fost transportați la spital în stare stabilă.
Poliția din Queensland și organul de supraveghere pentru siguranța aviației investighează circumstanțele accidentului, compania care închirează elicopterul spunând că se afla într-un zbor „neautorizat”.

Amanda Kay, care stătea în hotelul de pe esplanada principală din Cairns, a descris că a văzut un elicopter zburând „foarte jos”, fără lumini, pe timp de ploaie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„[S-a întors și a lovit clădirea”, a spus ea, adăugând că aeronava „a explodat”.

Un alt spectator a spus că a văzut elicopterul zburând pe lângă hotel de două ori în clipele dinaintea coliziunii.

Două dintre palele rotorului elicopterului s-au desprins la impact, aterizand pe esplanada și în piscina hotelului, potrivit Queensland Ambulance Service (QAS).

„Au existat rapoarte că suna ca o bombă și [că după] au văzut fum și foc din acestea. Mulți dintre ocupanții hotelului erau foarte nesiguri de situație”, a declarat purtătorul de cuvânt Caitlin Dennings presei.

Un alt turist cazat la hotel, Alastair Salmon, l-a descris pentru ABC drept „o bubuitură colosală care asurzește urechile”.

Salmon, din Londra, se număra printre aproximativ 400 de persoane care au fost evacuate din hotel. El a spus că a văzut lama rotorului elicopterului pe pământ în apropiere și a confundat-o cu un stâlp de lampă.

„Apoi ne-am uitat acolo sus și puteai vedea această gaură masivă în fereastra clădirii”, a spus el pentru ABC.

Biroul pentru Siguranța Transporturilor din Australia a declarat că trimite anchetatori la fața locului. Într-o declarație, Nautilus Aviation a spus că va lucra îndeaproape cu toate autoritățile din Queensland, deoarece acestea au examinat „utilizarea neautorizată a unuia dintre elicoptere, la primele ore ale dimineții”. Străzile din jurul hotelului au fost izolate, iar poliția a declarat o situație de urgență.

Situat în nordul Queenslandului, orașul Cairns este o destinație turistică populară datorită apropierii sale de Marea Barieră de Corali.

Citește și