• Oleksandr Nakonechny a fost găsit de soția sa cu răni de glonț.
  • Poliția a deschis o anchetă în cazul morții, dar nu a făcut alte comentarii.
  • Zelenski a declarat că va avea loc o revizuire a personalului SBU.

Un șef regional al serviciilor de informații ucrainene SBU, Nakonechny, fost găsit mort în locuința sa din centrul Ucrainei, a anunțat duminică biroul procurorului general.

Oleksandr Nakonechny a fost găsit de soția sa cu răni de glonț într-o cameră a apartamentului lor din orașul Kropyvnytsky, sâmbătă târziu, după ce aceasta a auzit focuri de armă, a scris biroul pe Telegram.

Poliția a deschis o anchetă în cazul morții, dar nu a făcut alte comentarii. Un politician local, Andrii Lavrus, a scris pe Telegram că Nakonechny s-a împușcat singur. Informația nu a putut fi confirmată imediat.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Nakonechny a condus SBU în regiunea Kirovograd din ianuarie 2021. În iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful SBU, prietenul său din copilărie Ivan Bakanov, spunând că acesta nu a făcut suficient pentru a scăpa agenția de spioni și colaboratori ruși.

Zelenski a declarat că va avea loc o revizuire a personalului SBU, iar mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul agenției au fost concediați în ultimele luni.