• Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, cel puțin 38.098 de palestinieni au fost uciși în Gaza ca urmare a ofensivei Israelului.
  • Ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că orice acord de încetare a focului trebuie să permită Israelului să reia luptele până când obiectivele sale sunt îndeplinite.
  • Al-Ghussein era considerat o figură importantă în conducerea Hamas, deși moartea sa nu este văzută ca o lovitură militară majoră pentru organizație.

Un înalt oficial al administrației Hamas se numără printre cele patru persoane ucise într-un atac aerian israelian asupra unei școli din orașul Gaza, afirmă surse palestiniene, conform BBC.

Un oficial local a declarat pentru BBC că Ehab Al-Ghussein a fost numit să gestioneze afacerile guvernului Hamas în orașul Gaza și în nordul Gaza în urmă cu trei luni.

Armata israeliană afirmă că a efectuat un atac în zona clădirii unei școli din Orașul Gaza, din care afirmă că „teroriștii operau și se ascundeau”. Aceasta afirmă că a luat măsuri pentru a minimiza riscul ca civilii să fie răniți.

Recomandări

SUA SPRIJINĂ LIBANUL
CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
„PLANUL DE VICTORIE"
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI

Martorii oculari spun că atacul a vizat Școala Sfânta Familie de lângă Biserica Sfânta Familie din vestul orașului Gaza. Un număr mare de persoane erau adăpostite în clădire, potrivit BBC. Atacul aerian a vizat două săli de clasă de la parter, au spus ei.

Ehab Al-Ghussein a fost Ministru Adjunct al Muncii în administrația Hamas și, înainte de aceasta, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Moartea sa nu este considerată a fi o lovitură militară pentru Hamas, dar era considerată o figură importantă în conducerea administrației Hamas.

Multe alte persoane din administrația Hamas au fost ucise în ultimele nouă luni.

Într-o lovitură aeriană israeliană din noiembrie anul trecut, au fost uciși Ministrul Adjunct al Culturii și vicepreședintele consiliului legislativ, alături de alți angajați și oficiali guvernamentali, precum și ofițeri de poliție de rang înalt. Separat, armata israeliană a emis un alt ordin de evacuare pentru o parte centrală a orașului Gaza.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a insistat că orice acord de încetare a focului în Gaza trebuie să permită Israelului să reia luptele după aceea, până când obiectivele sale sunt îndeplinite. El a definit anterior aceste obiective ca fiind dezmembrarea capacităților militare și de guvernare ale Hamas, precum și returnarea ostaticilor.

Oficialii Hamas au declarat că așteaptă răspunsul Israelului la cele mai recente propuneri de încetare a focului.

Războiul Israelului a fost declanșat de atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, în care oameni înarmați conduși de Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane și au luat alte 251 ca ostatici în Gaza.

Cel puțin 38.098 de palestinieni au fost uciși în Gaza ca urmare a ofensivei Israelului, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu, condus de Hamas.

Citește și