• Un medic american a murit din cauza unei reacţii Covid-19 rare.
  • Doctorul Barton Williams a primit ambele doze de vaccin, fără să ştie că fusese infectat
  • În corpul său au fost găsiţi anticorpii legaţi de contaminarea cu coronavirusul, nu și cei produşi de vaccin.

Un medic din SUA a murit din cauza unei complicaţii Covid, după ce s-a vaccinat cu ambele doze fără să ştie că fusese infectat.

Barton Williams, în vârstă de 36 de ani, era chirurg ortoped la un spital din Tennessee. Nu ştia că fusese infectat şi, la fel ca celelalte cadre medicale, s-a vaccinat. A făcut un test PCR la spital care a ieşit negativ.

După trei săptămâni de la doza de rapel medicul s-a simțit rău și s-a internat, iar trei zile mai târziu a murit. Potrivit oficialilor din SUA, în corpul său au fost găsiţi anticorpi specifici infecţiei cu coronavirus, nu şi cei produşi de vaccin. Medicul său spune că cel mai probabil a murit din cauza unui sindrom inflamator – MIS-A – şi nu din cauza vaccinului. Reacţia rară este o consecinţă Covid-19, care fusese deja observată la aproape 20 de adulţi cu acest virus.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Credem că a suferit un sindromul inflamator multi-sistemic (MIS)”, a declarat dr. Stephen Threlkeld specialist în boli infecțioase, medicul care a încercat să îl salveze. „Doar persoanele care au avut COVID-19 în antecedente au dezvoltat această complicație care practic poate pune viața în pericol. Sistemul imunitar atacă corpul în multe feluri și provoacă degradarea tuturor organelor. Afectează inima, tractul gastro-intestinal și altele”, a mai spus dr. Threlkeld.

Sindromul MIS poate apărea la persoanele care au avut COVID cu săptămâni sau luni înainte. La aceste persoane apar reacții imune severe, întârziate, care pot cauza leziuni semnificative la nivelul tuturor organelor. Williams le-a spus medicilor că el nu știa să fi avut COVID și că s-a testat mereu în spital pentru a detecta prezența virusului, dar mereu testele au fost negative, fără însă să se testeze pentru a măsura nivelul de anticorpi.

Răspunsul sistemului imunitar este de așa natură încât trebuie să elimine virusul. Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este capacitatea de a se dezactiva când treaba s-a sfârșit. Organismul trebuie să știe când sistemul imunitar trebuie să se oprească. Dacă nu face asta, se va ajunge la o suferință autoimună. În cazul acestei complicații, oricare ar fi motivul acesteia, organismul încă mai crede că are o amenințare de neutralizat, și nu se oprește. Așa apare inflamația multisistemică generalizată”, a declarat dr Scott Strome, decan la Universitatea de Stiințe Medicale din Tennessee.

Moartea lui a stârnit o serie de dezbateri online legate de siguranța vaccinului anti-covid.