• Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump în noul sondaj post-dezbatere ABC News/Ipsos.
  • Harris are un avantaj în rândul alegătorilor independenți probabili, cu 53% față de 44% pentru Trump.
  • Rezultatele reflectă puține schimbări în dinamica dintre candidați pe temele centrale ale campaniei.

Un nou sondaj post-dezbatere realizat de ABC News și Ipsos arată că Harris conduce în fața lui Trump în rândul alegătorilor probabili, marja în cursă rămânând neschimbată față de sondajul ABC News efectuat la sfârșitul lunii august, scrie CNN.

În general, 52% dintre alegătorii probabili o susțin pe Harris, iar 46% pe Trump în sondaj, aceeași marjă ca într-un sondaj desfășurat între 23 și 27 august.

În rândul alegătorilor probabili, Harris deține un avantaj în rândul alegătorilor independenți probabili (53% față de 44%).

Femeile care probabil vor vota o preferă pe Harris cu 55% față de 44%, în timp ce bărbații alegători probabili sunt împărțiți în mod egal, 49% pentru fiecare.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Sondajul sugerează că Harris deține un avantaj semnificativ în rândul alegătorilor probabili sub 30 de ani, 59% o susțin pe ea comparativ cu 40% pentru Trump, inclusiv un avantaj de 38 de puncte în rândul femeilor mai tinere din acel grup (68% Harris față de 30% Trump), chiar dacă bărbații din aceeași categorie sunt împărțiți aproape egal, 51% Harris față de 48% Trump.

În rândul adulților, sondajul sugerează puține schimbări în dinamica dintre candidați pe temele centrale ale campaniei.

Trump continuă să fie mai larg creditat pentru gestionarea economiei (46% Trump față de 39% Harris) și a imigrației (47% Trump față de 37% Harris), în timp ce Harris este în general mai de încredere în ceea ce privește avortul (48% Harris față de 34% Trump) și protejarea democrației americane (45% Harris față de 38% Trump).

Sondajul ABC News a fost realizat online în perioada 11-13 septembrie pe un eșantion național aleatoriu de 3.276 de adulți și are o marjă de eroare de sondaj de plus sau minus 2 puncte. Pentru rezultatele în rândul celor 2.196 de alegători probabili, marja de eroare este de plus sau minus 2 puncte.

Citește și