• Australia a înregistrat un total de 28.818 de cazuri cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei.
  • Orașul Perth intră în carantină, după ce a fost depistat un singur caz COVID.
  • Pe teritoriul australian au fost semnalate persoane infectate cu tulpinile din Marea Britanie și Africa de Sud.

Orașul australian Perth, care numără 2 milioane de locuitori, va intra în carantină după ce a fost depistat un singur caz de coronavirus. Persoana infectată, un agent de securitate în vârstă de 20 de ani, lucra la un hotel unde patru persoane aflate în carantină aveau cazuri active de virus, inclusiv tulpinile extrem de contagioase provenite din Marea Britanie și Africa de Sud, au declarat autoritățile locale de sănătate, potrivit Reuters.

Programul de inoculare va costa miliarde de dolari

Programul australian de inoculare COVID-19 va costa cel puțin 6,3 miliarde de dolari australieni (4,8 miliarde de dolari), a spus prim-ministrul Scott Morrison, luni. Australia, care până duminică a trecut două săptămâni fără niciun caz dobândit local de COVID-19, se așteaptă să înceapă administrarea vaccinurilor în această lună.

„Strategia este susținută de o alocare inițială de aproximativ 1,9 miliarde de dolari australieni în sprijin nou pentru lansarea vaccinului. Aceasta se ridică la peste 4,4 miliarde de dolari americani alocați pentru achiziționarea de vaccinuri”, a spus Morrison în cadrul unui discurs susținut, luni, în Canberra.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA