• Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor dintre țările bogate, dar și unul dintre cele mai slabe rezultate în ceea ce privește egalitatea de gen.
  • În ultimii ani a luat amploare o mișcare antifeministă în Coreea de Sud, condusă de tineri dezamăgiți.
  • Comentariile controversate ale consilierului Kim au fost criticate ca fiind cele mai recente dintr-o serie de remarci deplasate făcute de politicieni bărbați.

Un politician din Coreea de Sud este criticat pentru că a făcut comentarii periculoase și nefondate după ce a asociat creșterea numărului de sinucideri la bărbați cu rolul tot mai „dominant” al femeilor în societate, scrie BBC.

Într-un raport, consilierul municipal din Seul, Kim Ki-duck, a susținut că participarea sporită a femeilor la forța de muncă de-a lungul anilor a făcut ca bărbaților să le fie mai greu să obțină locuri de muncă și să găsească femei care să dorească să se căsătorească cu ei.

El a afirmat că țara „a început recent să se transforme într-o societate dominată de femei” și că acest lucru ar putea fi „parțial responsabil pentru creșterea tentativelor de sinucidere ale bărbaților”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor dintre țările bogate ale lumii, dar și unul dintre cele mai slabe rezultate în ceea ce privește egalitatea de gen. Comentariile consilierului Kim au fost criticate ca fiind cele mai recente dintr-o serie de remarci deplasate făcute de politicieni bărbați.

Raportul, publicat pe site-ul oficial al consiliului municipal, a arătat că numărul tentativelor de sinucidere de-a lungul râului a crescut de la 430 în 2018 la 1.035 în 2023, iar proporția bărbaților care au încercat să își ia viața a crescut de la 67% la 77%.

În Coreea de Sud există o prăpastie substanțială între numărul bărbaților și al femeilor care lucrează cu normă întreagă, femeile ocupând în mod disproporționat locuri de muncă temporare sau cu jumătate de normă. Diferența de remunerare între femei și bărbați se reduce încet, dar femeile sunt plătite în medie cu 29% mai puțin decât bărbații.

În ultimii ani a luat amploare o mișcare antifeministă, condusă de tineri dezamăgiți, care susțin că au fost dezavantajați de încercările de a îmbunătăți viața femeilor.

Apărând ca un ecou al acestor opinii, raportul consilierului Kim a concluzionat că modalitatea de a depăși „fenomenul dominației femeilor” este de a îmbunătăți gradul de conștientizare a oamenilor cu privire la egalitatea de gen, astfel încât „bărbații și femeile să se poată bucura de oportunități egale”.

În prezent, femeile reprezintă 20% din membrii Parlamentului Coreei de Sud și 29% din consilierii locali.

Consiliul municipal din Seul a declarat că nu există niciun proces care să verifice ceea ce politicienii publică pe site-ul său oficial, cu excepția cazului în care conținutul este ilegal. Acesta a declarat că persoanele sunt singurele responsabile pentru conținutul lor și vor suporta consecințele la următoarele alegeri.

Citește și