• Un român a fost prins că spiona pentru Vladimir Putin.
  • Alexandru Piscan fotografia obiective militare NATO în România.
  • Românul transmitea Kremlinului informații și poze prin ambasada rusă.
  • El este acuzat de trădare și a fost arestat la propunerea DIICOT.
  • Alexandru Piscan a anunțat în martie că va candida pentru Primăria Ploiești.
  • Alexandru Piscan a fost arestat pentru 30 de zile.
  • SUA pregătesc un nou pachet de ajutor de 275 mil. $ pentru Ucraina.
  • Pachetul va include rachete pentru sistemele HIMARS și proiectile.
  • Putin a mers la Lukașenko să dezbată un plan al exercițiilor nucleare.
  • Reuters: Putin ar fi dispus să înghețe războiul pe actuala linie a frontului.
  • Viktor Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război.
  • Polonia şi Grecia cer Uniunii Europene să se doteze cu un scut anti-aerian.

„Trădător de țară” intră din nou în uz în România. Avem un acuzat de spionaj pentru Rusia – care se vedea și primar de Ploiești. În ultimii doi ani, Alexandru Piscan a făcut fotografii, filmulețe, a spionat obiective militare românești și baze NATO de la noi amplasate în proximitatea municipiului Tulcea – toate ajungeau la Kremlin. Ploieșteanul trimitea toate informațiile prin ambasada Rusiei de la București. Piscan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Până să ajungă informațiile de la spionul român – la Putin, ajung ajutoarele americane în Ucraina. Azi, SUA au anunțat un pachet de 275 de milioane de dolari. Pachetul va include rachete pentru sistemele HIMARS și proiectile.

Între timp Putin s-a dus la prietenul Lukașenko, să dezbată un plan nuclear, imediat după ce a terminat cu exercițiile nucleare din Rusia. Anul trecut, Putin și-a mutat arme nucleare tactice la Minsk. Face planuri de război, dar vorbește despre pace. Surse de la Kremlin au spus pentru Reuters că Putin ar fi dispus să înghețe războiul pe actuala linie a frontului.

Orban, un alt aliat al lui Putin, sare și el la declarații – acuză UE şi NATO că pregătesc Europa să intre în război. Iar dacă vor pace în Ucraina – „trebuie să pună Rusia și America la aceeași masă, să negocieze securitatea în Europa pentru următorii 30 de ani!”

Polonia şi Grecia cer Uniunii Europene să se doteze cu un scut anti-aerian. Cele două țări consideră că un astfel de scut e necesar pentru apărarea Uniunii, în contextul războiului din Ucraina. Liderii polonezi și greci vor să-şi prezinte propunerea la viitorul summit al Uniunii Europene din luna iunie.

„Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului – pentru a îngheța războiul”, a declarat un alt membru al celor patru, o sursă rusă de rang înalt care a lucrat cu Putin și care are cunoștință despre conversațiile la nivel înalt de la Kremlin

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și