• Un soldat al armatei SUA, sergentul Korbein Schultz, a pledat vinovat la acuzațiile de vânzare de informații militare către China.
  • Schultz a recunoscut că a furnizat zeci de documente secrete unei persoane despre care credea că este asociată cu guvernul chinez, primind în schimb aproximativ 42.000 de dolari.
  • Informațiile vândute de Schultz ar fi inclus detalii privind sistemele de armament, tacticile și strategiile militare ale SUA.

Un soldat al armatei SUA, sergentul Korbein Schultz, a pledat vinovat la acuzațiile de vânzare de informații militare către China. Schultz a fost arestat în martie 2024 și se confruntă cu mai multe acuzații, inclusiv conspirație pentru divulgarea de informații privind apărarea națională și pentru că ar fi corupt un funcționar public.

Schultz a recunoscut că a furnizat zeci de documente secrete unei persoane despre care credea că este asociată cu guvernul chinez, primind în schimb aproximativ 42.000 de dolari, scrie BBC.

Informațiile vândute de Schultz ar fi inclus detalii privind sistemele de armament, tacticile și strategiile militare ale SUA, în special informații extrase din conflictul Ucraina-Rusia care ar putea fi aplicate apărării Taiwanului. Documentele includeau detalii privind elicopterul HH-60, avionul de luptă F-22A și sistemele de rachete.

Recomandări

HARRIS VS. TRUMP
GATES E ÎNCĂ TÂNĂR LA 68
MUSK FACE O NOUĂ RACHETĂ
UNDE SCHIEZI LA IARNĂ?
A.I. DOMINĂ IFA
ȘCOALA ÎNCEPE FĂRĂ PROFESORI

Sentința lui Schultz este programată pentru 23 ianuarie 2025.