• Putin se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru a recuceri teritoriile din regiunea Kursk capturate de trupele ucrainene
  • Forțele ruse vor duce o luptă dificilă, spune David Cohen
  • Succesul Ucrainei în regiunea Kursk ar putea schimba dinamica războiului

Președintele rus Vladimir Putin va lansa o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul din regiunea Kursk capturat de trupele ucrainene, dar forțele ruse se vor confrunta cu „o luptă dificilă”, a declarat miercuri adjunctul directorului CIA, David Cohen, scrie Reuters.

Forțele ucrainene au străpuns frontiera vestică a Rusiei în regiunea Kursk pe 6 august, într-o ofensivă surpriză care continuă.

În timp ce Kievul a declarat că nu are intenția de a anexa zona pe care a capturat-o, trupele ucrainene construiesc linii defensive și se pare că intenționează să rețină „o parte din acel teritoriu pentru o anumită perioadă de timp”, a spus Cohen la Summitul Intelligence and National Security.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

„Putem fi siguri că Putin va lansa o contraofensivă pentru a încerca să recucerească acel teritoriu”, a spus Cohen. „Va fi o luptă dificilă pentru ruși”.

Putin, a spus el, „nu numai că va trebui să facă față faptului că există acum o linie frontieră pe teritoriul rus cu care va trebui să se confrunte, dar va trebui să facă față și reverberațiilor din propria sa societate că au pierdut o bucată de teritoriul rus”.

Succesul Ucrainei în Kursk are potențialul de a schimba dinamica războiului”, a continuat el, fără a elabora.

Ucraina a capturat 100 de așezări în incursiunea sa din Kursk, în timp ce forțele ruse continuă să înainteze încet în regiunea estică Donețk.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, dar „Kievul trebuie să fie într-o poziție puternică”. În acest sens, Zelenski îi va prezenta lui Biden „planul de victorie al Ucrainei”, dar și Kamalei Harris și lui Trump.

Putin a spus că orice acord de pace trebuie să înceapă cu „acceptarea Ucrainei a realităților de pe teren”, lucru care ar lăsa în posesia Rusia bucăți teritoriale substanțiale din patru regiuni ucrainene, precum și din Crimeea.

Ucraina spune că, în prezent, controlează mai mult de 1.200 de kilometri pătrați din regiunea Kursk.

Citește și