• În timpul anchetei poliției, a reieșit că Darnton a făcut o mărturisire similară la câteva săptămâni după moartea doamnei Gregory, în care și-a dezvăluit „cel mai întunecat secret” în timpul unui joc de adevăr sau provocare cu doi prieteni.
  • Mary Gregory, în vârstă de 94 de ani, a fost descoperită sub o masă în veranda bungalow-ului său plin de fum din Heysham, Lancashire, în primele ore ale zilei de 28 mai 2018.
  • Prietenii săi nu l-au crezut și i-a convins să păstreze tăcerea.

Un student a fost condamnat la închisoare pe viață, cu o pedeapsă minimă de 15 ani, pentru uciderea bunicii sale vitrege, după ce a recunoscut în fața prietenilor că a ucis-o în timpul unui joc de „adevăr sau provocare”, relatează Sky News.

Mary Gregory, în vârstă de 94 de ani, a fost descoperită sub o masă în veranda bungalow-ului său plin de fum din Heysham, Lancashire, în primele ore ale zilei de 28 mai 2018. O investigație a serviciului de pompieri și salvare din Lancashire a concluzionat că cea mai probabilă cauză a fost o țigară scăpată, iar un medic legist a ajuns la verdictul de moarte accidentală.

Cu toate acestea, poliția a redeschis cazul un an mai târziu, după ce nepotul vitreg al doamnei Gregory, Tiernan Darnton, a recunoscut, în timpul unei ședințe de consiliere, că el a ucis-o.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Tânărul de 21 de ani a spus că a folosit o brichetă pentru a da foc unei perdele.

În timpul anchetei poliției, a reieșit că Darnton a făcut o mărturisire similară la câteva săptămâni după moartea doamnei Gregory, în care și-a dezvăluit „cel mai întunecat secret” în timpul unui joc de adevăr sau provocare cu doi prieteni.

Instanței i s-a spus că „materiale tulburătoare” – inclusiv planuri de a urmări și ataca femei și o „listă de ucidere” care conținea numele mai multor persoane – au fost găsite în posesia acuzatului, dar acestea nu au fost prezentate juriului în timpul procesului.

Darnton le-a spus prietenilor săi că a provocat incendiul pentru că nu dorea ca doamna Gregory să mai sufere de demență, a declarat că a fost descoperită sub o masă în grădina de vară a bungalow-ului său plin de fum din Heysham, Lancashire, în primele ore ale zilei de 28 mai 2018.

Prietenii săi nu l-au crezut și i-a convins să păstreze tăcerea.

Cu toate acestea, în mai 2019, el i-a spus unui consilier despre un prieten „care m-ar putea trimite la închisoare din cauza a ceea ce știe”.