• Cel puţin șase persoane au murit și cinci au fost rănite în urma coliziunii dintre un tren de pasageri și un autobuz la o trecere de cale ferată în sudul Slovaciei.
  • Accidentul a avut loc lângă Nové Zámky, la ora 17:00, implicând un tren Eurocity de la Praga la Budapesta.
  • Mecanicul trenului a suferit arsuri.Trecerea era protejată de bariere și semnale luminoase. Autoritățile avertizează că numărul morților ar putea crește.

Un tren care călătorea din Praga către Budapesta s-a ciocnit joi cu un autobuz în sudul Slovaciei, provocând moartea a cel puţin şase persoane şi rănirea altor cinci, au anunţat autorităţile.

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte cinci rănite după ce un tren de pasageri şi un autobuz s-au ciocnit la o trecere la nivel cu calea ferată din sudul Slovaciei, relatează The Guardian.

Accidentul a avut loc imediat după ora 17:00 în apropierea oraşului Nové Zámky din sud-vestul ţării, a anunţat agenţia de presă CTK. Purtătorul de cuvânt al căilor ferate, Vladimira Bahylova, a declarat pentru AFP că trenul Eurocity se îndrepta de la Praga la Budapesta.

Recomandări

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR
A MURIT ILEANA STANA IONESCU
49 MIL. FRANCEZI SUNT CHEMAȚI LA URNE
POȚI VIZITA CASTELUL BALMORAL

„Şase persoane au suferit răni incompatibile cu viaţa”, a declarat serviciul slovac de salvare, actualizând un bilanţ anterior de cinci morţi. „Cel puţin cinci persoane au fost rănite”. 

Numărul persoanelor decedate în acest accident ar putea creşte, au anunţat autorităţile.

Mecanicul trenului „a suferit arsuri deoarece locomotiva a luat foc”.

Coliziunea a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată care era protejată de bariere şi era echipată cu semnale luminoase.

Citește și