• În San Francisco, termometrul a ajuns la 47C în weekend.
  • Phoenix a înregistrat 45,5C, la mică distanță de recordul de 46,7C stabilit în 1942.
  • Duminică, temperaturile vor atinge 53,8C la Furnace Creek, în Parcul Național Death Valley, California, urmând să crească la 54,4C până miercuri.

Un val de căldură extremă în SUA a înregistrat temperaturi record, cu avertizări emise pentru aproximativ 130 de milioane de persoane și îngrijorări sporite cu privire la incendiile de vegetație, scrie Sky News.

În San Francisco, termometrul a ajuns la 47C în weekend, în timp ce Las Vegas a atins 46C – un maxim atins ultima dată în 2007.

Phoenix a înregistrat 45,5C, la mică distanță de recordul de 46,7C stabilit în 1942.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Serviciul Național de Meteorologie a declarat că prelungește avertizarea de căldură excesivă pentru o mare parte din sud-vest.

Agenția din Las Vegas a declarat: Un val de căldură periculos și istoric este abia la început în zonă, temperaturile urmând să atingă punctul maxim în intervalul duminică-miercuri”.

Chiar și în zonele mai temperate ale țării – nord-vestul Pacificului, mijlocul Atlanticului și nord-estul – se prognozează temperaturi de peste 38C.

De asemenea, sunt așteptate mai multe maxime extreme. Duminică, temperaturile vor atinge 53,8C la Furnace Creek, în Parcul Național Death Valley, California, urmând să crească la 54,4C până miercuri.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată oficial vreodată pe Pământ a fost de 56,67C în iulie 1913 în Death Valley, deși unii experți contestă această măsurătoare și spun că adevăratul record a fost de 54,4C, atins acolo în iulie 2021.

Citește și