Un zbor din India către San Francisco a fost deviat din cauza unei probleme la un motor. Aeronava, forțată să aterizeze în Rusia

Un zbor Air India din India către San Francisco a fost deviat din cauza unei probleme tehnice la unul dintre motoarele avionului și a aterizat în siguranță pe aeroportul din Rusia, în estul îndepărtat al țării, potrivit unui comunicat al companiei aeriene, scrie CNN.

Zborul AI173 avea la bord 216 pasageri și 16 membri ai echipajului. Compania aeriană va opera miercuri un zbor alternativ care îi va transporta pe toți de la Magadan la San Francisco. Air India va opera o aeronavă alternativă de la Magadan la San Francisco pe 7 iunie 2023, transportând toți pasagerii și echipajul zborului AI173, care sunt în prezent cazați în hoteluri locale din Magadan”, a declarat un purtător de cuvânt al Air India într-un comunicat.

Autoritățile își extind toată cooperarea în efortul nostru de a ne asigura că pasagerii ajung în siguranță la destinație cât mai curând posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

SUA monitorizează situația din Rusia

Rusia a interzis numeroase țări occidentale să opereze în spațiul său aerian, deși unii transportatori, precum Air India, continuă să survoleze Rusia. Statele Unite au declarat că monitorizează situația. Suntem la curent cu un zbor cu destinația SUA care a fost nevoit să aterizeze de urgență în Rusia și continuăm să monitorizăm îndeaproape această situație”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

Deși Patel nu a putut confirma câți cetățeni americani se aflau la bordul zborului, el a spus că este bineînțeles probabil că există cetățeni americani la bord”. Patel a mai spus că ar fi posibil, dacă va fi necesar, ca SUA să ia măsuri în evaluarea manifestelor și a pasagerilor care ar putea fi destinați Statelor Unite”.

Patel nu a vrut să spună dacă SUA ar trebui să excepteze orice piese de schimb pentru avion de la sancțiunile impuse Rusiei. Devierea vine pe fondul unei dezbateri privind utilizarea spațiului aerian rusesc de către unii transportatori. Directorul general al United Airlines, Scott Kirby, a prezis luni, în timp ce vorbea cu jurnaliștii, posibilele pericole pe care le-ar putea reprezenta aterizarea forțată a unui avion în Rusia cu cetățeni americani la bord, potrivit Reuters.

Citește și:

Exit mobile version