• Azi și mâine se celebrează a 41-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului, monumentele inaccesibile publicului se deschid în acest week-end pentru toți.
  • În Franța, 16.000 de monumente participă la acest eveniment, începând cu Palatul Elysée, unde poți vedea chiar biroul președintelui.
  • Citadela de la Carcassonne își deschide pentru prima dată turul complet al meterezelor care erau parțial închise din motive de securitate.

Azi și mâine Zilele Europene ale Patrimoniului revin pentru a 41-a ediție, care anul acesta va explora temele rutelor, rețelelor, conexiunilor și patrimoniului maritim. În Franța, Zilele Patrimoniului atrag de fiecare data milioane de curioși, în special în principalele locuri de putere: la Elysée, la Quai d’Orsay, la Bursa de comerț.

Care sunt cele mai vizitate monumente de patrimoniu

-Desigur, ideea e să vizitezi locuri care în mod obișnuit sunt închise publicului dar care fac parte din patrimoniu. Și nu cred că vei fi surprinsă daca îți spun că printre acestea se află, de exemplu, Palatul Elysée. O data pe an, palatul prezidențial își deschide porțile și poți să vizitezi chiar biroul lui Emmanuel Macron. La fel pentru Quai d’Orsay, palatul ministrului de externe, și el foarte spectaculos, sau Place Beauveau, palatul ministrului de Interne.

E drept că se cam stă la coada, dar dacă ești nerăbdător poți să cauți locuri inedite, unde ai un acces mai ușor. Adaug că Ambasada României la Paris, Palais de Behague, care a fost cumpărat in interbelic de Nicolae Titulescu și donat statului român, este de asaltat în fiecare an.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
PASĂ, PASĂ, SOMN!

Peste 16.000 de monumente își deschid porțile în toată Franța


Peste 16.000 de monumente își deschid porțile cu tururi ghidate, activități și animații în toată Franța. Iar unele clădiri își vor deschide pentru prima dată porțile publicului larg.

Daca ați jucat Monopoly, cunoașteți castelul medieval de la Carcassonne. Anul acesta, pasarela care înconjoară cetatea castelului medieval Carcassonne se deschide complet. Până acum nu se putea vizita decât o parte din ea, 300 de metri fiind încă inaccesibili din motive de securitate. De acum, totul va fi vizibil pentru vizitatori, dar și pentru alergători. Cu ocazia Zilelor Europene a Patrimoniului, este organizată o cursă matinală azi și mâine, unde vei putea face un tur complet al meterezelor.

Citește și